27 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Soylu 'ilk kez söylüyorum' dedi ve duyurdu: Türkiye ve İran...

Bakan Soylu 'ilk kez söylüyorum' dedi ve duyurdu: Türkiye ve İran...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu 'bunu ilk kez söylüyorum' dedi ve terör örgütü PKK'ya yönelik İran'la birlikte operasyon yapacaklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de yatırım  yapılacaksa bu güvenliğe, huzura ve insanların kafasının rahat olmasına bağlı.  Uluslararası doğrudan yatırımcı gelecekse, bunun temeli Türkiye'de kendini  güvende hissetmesine bağlı." dedi. Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları  yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu."Yerel seçim kampanyanız nasıl geçiyor?" sorusunun yöneltildiği Soylu,  çalışmaların çok yoğun geçtiğini, kendisini İzmir ve Diyarbakır'daki ilginin çok  etkilediğini söyledi.Bütün yapılanların ve atılan adımların her birinin karşılığını  Diyarbakır'da görme fırsatı bulduğunu belirten Soylu, bu seçimin en çok  ilgilendirdiği bakanlığın İçişleri Bakanlığı olduğunu vurguladı.Türkiye'nin üç temel paradigmanın, "siyasal istikrar, ekonomik  istikrar ve güvenlik istikrarı" olduğunu dile getiren Soylu, bunun da milli  iradeye bağlı olduğunun altını çizdi."Allah muhafaza, eğer Türkiye 31 Mart akşamı hükümetin ve Cumhur  İttifakı'nın zayıflığıyla çıkarsa, kaymakamlar, valiler Doğu ve Güneydoğu'da 6  yaşındaki çocuklara maskara olur." diyen Soylu, şöyle konuştu:"6 yaşındaki masum çocukların eline taşları verirler ve orada devletin  huzur, asayiş, güvenlik ve kardeşlik sağlayan elindeki o imkanını tamamen zelil  ederler. Bu o kadar açık ve nettir. Bu en çok bizi ilgilendiriyor. Çünkü  özellikle 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'deki güvenlik, asayiş, huzur, terörle ve  uyuşturucuyla mücadele, aynı zamanda trafik, tefecilik, organize suç çeteleriyle  mücadelede siyasal istikrarın sağladığı güçlü adımlar söz konusu."Siyasal istikrarın, Türkiye'nin güvenliği açısından önemli olduğunun  altını çizen Soylu, "Siyasal istikrar olmazsa öbür taraftan güvenlik istikrarını  sağlayamazsınız." dedi.
"4,5 YIL BİR DAHA TÜRKİYE'DE SEÇİM YOK"
Antalya'da 2016'da 6 milyon 400 bin olan turist sayısının 2017'de 10  milyona, 2018'de ise 13 milyon 600 bine çıktığını aktaran Soylu, 2019'da 16  milyon turist beklendiğini dile getirdi.
Turist sayısındaki bu artışta huzur ve güvenliğin önemine işaret eden  Soylu, şunları söyledi:
"Bütün bunları birbiri ardına peşi sıra sağlayamazsanız ve bu zinciri  bir bütün haline getiremezseniz, bu zincirin halkaları her taraftan kopar. Eğer  Türkiye'de yatırım yapılacaksa bu güvenliğe, huzura ve insanların kafasının rahat  olmasına bağlı. Uluslararası doğrudan yatırımcı gelecekse, bunun temeli  Türkiye'de kendini güvende hissetmesine bağlı. Yatırım yapılabilir bir ortamın  tesis edilmesine bağlı. Özellikle 31 Mart seçiminin önemi şudur: 4,5 yıl bir daha  Türkiye'de seçim yok. Ben, 1969 doğumluyum. 50 yıldır bugüne kadar 4,5 yıl  seçimin olmadığı hiçbir dönem olmadı Türkiye'de. Buna darbeleri  söyleyebilirsiniz, buna erken seçimleri, referandumları söyleyebilirsiniz. Bütün  bu seçimlerin de hangi sebeplerle oluştuğu apaçık ortadadır."
Süleyman Soylu, Türkiye'nin özellikle 6-7 yıldır çok ciddi bir  saldırıyla karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, "Hepimiz yaşıyoruz bunu.  Gezi'den başlayan, Irak'ın kuzeyinde bir devlet kurulmasına kadar, Afrin'de terör  örgütünün özellikle ABD tarafından bir şekilde desteklenmesine, Türkiye'ye kimisi  darbe, kimisi dolaylı sıkıştırma, kimisi hareket kabiliyetini daraltma, kimisi  Avrupa'da ve dünyada Türkiye'yi yalnızlaştırmaya çalışma ve Türkiye'ye hakaret  etme gibi bütün projelerle son 6-7 yıldan beri uğraşıyoruz." diye konuştu.
"BUNLARI SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ"
Türkiye'nin bütün bu saldırılara karşı önemli direnç testleri ortaya  koyduğunu, bu süreçte sistemini değiştirdiğini anlatan Soylu, sözlerini şöyle  sürdürdü:
"Şimdi önümüzde 4,5 yıl var. Eğer biz bu 4,5 yılı çok iyi  kullanırsak... Ne olur, 31 Mart'ta zayıf çıkarsak, içerisinde HDP'nin de PKK'nın  talimatlarının da bulunduğu ittifak, Türkiye'ye 4,5 yılı zehir, zindan eder. Bu  kadar açık ve net. Biz, bunları söylemek zorundayız. Çünkü belki bu meselenin en  çok ilgilendirdiği alan iç güvenliktir. Yani bizim sorumlu olduğumuz alandır.  Bunu bugüne kadar eğer yönetebiliyorsak, eğer terörden asayişe kadar adımlar  atabiliyorsak bunun anlamı siyasal istikrardır, elde ettiğimiz güç ve milletin  verdiği destektir. Ama öbür türlü bu ittifak karşısında bir zafiyet yaşandığı  andan itibaren Doğu ve Güneydoğu'da valiler ve kaymakamları sokağa çıkarmazlar."
"Seçim sonuçlarından ne bekliyorsunuz? Umutlu musunuz?" sorusu üzerine  Soylu, "Seçim sandıkta belli olur. Bizim yapacağımız ancak yaptığımız gözlemler,  içinde bulunduğumuz olaylar üzerinden tahmin edebilmektir." dedi.
"CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OY ALIR"
Halka temas ettiğinde, sokaklar, caddeler ve balkonların siyasetin  fotoğrafını verdiğini belirten Soylu, Türkiye'nin gittiği her yerinde sokakların,  caddelerin ve balkonların muhteşem olduğunu dile getirdi.
"Vatandaşın sıkıntısı var mı? Elbette ki herkesin sıkıntısı var.  Büyüyen ülkelerin böyle kendine ait trendleri söz konusu olur. Bir de bu kadar  saldırılara karşı kendini muhafaza etmek isteyen bir ülke." ifadesini kullanan  Soylu, herkesin geleceğe ve 31 Mart seçimlerinden sonrasına ilişkin, "Evet, bunu  yine Tayyip Erdoğan ve AK Parti yapar, Cumhur İttifakı'nın gücüyle çok daha iyi  yapılır" şeklinde bir beklenti olduğuna dikkati çekti.
Vatandaşların "Bugüne kadar yapılanları görüyoruz ve her şeyin  farkındayız" şeklinde bir değerlendirmesinin söz konusu olduğunu işaret eden  Soylu,  milletin zorla meydana gelmediğini, zorla dükkanından çıkıp el  sallamadığını, zorla "siz, merak etmeyin devam edin" gibi bir anlayışı ortaya  koymadığını vurguladı.
Bu seçimlerde Cumhur İttifakı'nın yüzde 50'nin üzerinde oy alacağını  belirten İçişleri Bakanı Soylu, buna gelecek 4,5 yıl için Türkiye'nin ihtiyacının  olduğunu, bunun için milletin ferasetinin bulunduğunu söyledi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Soylu, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı (sol 6), AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu (sol 5) ve AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya (sol 4) ile editörlerin sorularını yanıtladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Soylu ilk kez söylüyorum Türkiye İran'la birlikte operasyon yapacaklarını açıkladı.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.