27 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Soylu: Buna müsaade etmeyin

Bakan Soylu: Buna müsaade etmeyin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi bizim sayabildiğimiz 299 HDP ve PKK iltisaklı adamı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi listelerinden koyuyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da bizim tasfiye ettiğimiz PKK'yı, büyükşehirlerde yaşam tüneliyle yeniden hayata bağlamak istiyorlar. Buna müsaade etmeyin." dedi.

Büyükçekmece Merkez Camisi önünde vatandaşlara seslenen İçişleri  Bakanı Soylu, terör sorununa değinerek, bu coğrafyada kimsenin oyun kurmasına  müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'yi eleştiren Bakan Soylu, şöyle  devam etti:
"Sezai Temelli diyor ki, 'Kürdistan'da biz kazanacağız.' Kürdistan  neresi ki? 'Batı'da AKP ve MHP'ye kaybettireceğiz. İstanbul'da, İzmir'de,  Adana'da, Muğla'da... Burada verilen oylar, Cizre'ye, Silopi'ye, Eruh'a selam  söyleyecek, güç, kuvvet verecek.' diyor. 'Biz maskelerimizi taktık, nifak  tohumlarını ekeceğiz, planımızı, projelerimizi gerçekleştirdik, 31 Mart'tan sonra  gereğini yerine getireceğiz.' Ne dediğini anlamıyor muyuz yani. 24 Haziran'da  'Bunlara taşıyıcı annelik yapmayın CHP'liler' dedik. Yaptılar mı, Meclis'e  getirdiler mi? Ben İçişleri Bakanı olarak sorumluyum. Bir taraftan Bedirhan  bebeğin ölümünden sorumluyum, 6 aylık bebeğini annesinin eşinin yanına bırakıp,  Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te ilayı kelimetullah için, bayrak için, ezan için  canını feda etmeye hazır olan evlatlarımıza karşı sorumluyuz."
Terörle mücadeleye ilişkin bilgiler de paylaşan Soylu, dağdaki  terörist sayısının 15 binden 700'lere indiğini, son 2 yılda 3 bin 333 teröristin  etkisiz hale getirildiğini belirtti.
Soylu, uyuşturucu ile mücadele, sigara kaçakçılığı alanında da önemli  mesafeler aldıklarını vurguladı.
"İSTANBUL ŞU ANDA TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ"
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun,  "İstanbul'un güvensiz bir şehir olduğu" yönündeki sözlerine tepki gösteren Soylu,  şunları aktardı:
"İstanbul'un güvenli şehirler arasında 73. olduğunu söylemiş. Herkes  bildiği işe karışsın. İstanbul'da 2017 yılında toplam evden hırsızlık 78'di. 2018  yılının sonunda 57'ye düşürdük. 2019'un ilk 2 ayında ise şu anda 45. Yüzde  50'lerin üzerinde bir azalma ortaya koyduk. İstanbul'da 2014 yılında 650, 2015 ve  2016'da 600'ün üzerinde terör olayı oldu. 2018'de sadece 33 tane oldu. İstanbul  şu anda Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden birisi haline geldi. Asayiş  olaylarında 29. sırada. Türkiye'nin en kalabalık şehri. Bir taraftan 5 bin bekçi  verdik. Şu ana kadar 14 bin polis takviyesi yaptık, jandarma takviyesi yaptık.  Trafikte 2017 yılında 544 kişi hayatını kaybetti, 2018 yılında 443 kişi. Daha da  azaltacağız."
Ekrem İmamoğlu'nun bilmediği işlere karışmaması gerektiğini ifade eden  Soylu, "Sadece İstanbul'da değil, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Mardin'de kuş  uçurtmuyoruz. 24 saat ülkemin her tarafında huzur var." dedi.
Gelinen noktada huzur ve güvenin devamı için Büyükçekmecelilerden  kendilerine güç vermesini isteyen Soylu, 31 Mart akşamı bir zafiyet görülmesi  halinde terör örgütü mensuplarının harekete geçeceklerini ifade etti.
"CHP, PKK'YA TAŞIYICI ANNELİK YAPMAKTADIR"
"Bugün Cumhuriyet Halk Partisi, PKK'ya taşıyıcı annelik yapmaktadır"  diyen Bakan Soylu, şunları kaydetti:
"Amerika ekonomik olarak saldıracak, alttan bu zillet ittifakı bunu  toplayacak. Bizler sadece Büyükçekmece Belediyesini kazanmak için mi  huzurunuzdayız? Ülkenin geleceğini tehlikeye atmak istiyorlar. Onu  engelleyebilmek için istim üzerindeyiz. Şimdi bizim sayabildiğimiz 299 HDP ve PKK  iltisaklı adamı CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi listelerinden koyuyorlar. Doğu ve  Güneydoğu'da bizim tasfiye ettiğimiz PKK'yı, büyükşehirlerde yaşam tüneliyle  yeniden hayata bağlamak istiyorlar. Buna müsaade etmeyin."
Bakan Soylu, vatandaşlardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Binali Yıldırım ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'a oy  vermelerini istedi.
Soylu'ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti  Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal da eşlik etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Soylu Buna müsaade etmeyin

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.