27 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Soylu: 'Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık'

Bakan Soylu: 'Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık." dedi.

Bakan Soylu, Trabzon İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım  Derneğince Afrika'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan bin katarakt hastasının  ameliyat edilmesi amacıyla bir otelde düzenlenen, "Karanlığa Işık Ol" yardım  programına katıldı.
Soylu, burada yaptığı konuşmada, asil bir millet olduklarını  belirterek, "Biz insanlığa ihanet eden bir millet değiliz ve hiç olmadık. Biz  medeniyetlere, insan canına saygı duyan, üç kuruşluk refah için başkasının  dünyasını karartmayan bir milletiz." diye konuştu.
Bugün adını duymadıkları Afrika ülkelerinde iç çatışmalar olduğuna  dikkati çeken Soylu, "Kendilerinin değil, Batı menşeili silahlarla yapıyorlar bu  çatışmaları. Tıpkı bizdeki PKK'da olduğu gibi. Dünyanın güneyini, belki de en  zengin kaynaklara sahip kıtasını, üzerinde kızıl bir haç bulunan küçük bir yardım  kolisine muhtaç hale getirmek için yüz yılı aşkın bir süredir insanlık dışı bir  anlayışı ortaya koyuyorlar." dedi.
Soylu, bu tatsız görüntü içinde Türkiye'nin, dünyanın gelişmiş  medeniyetlerinin gerçek karnesini ortaya çıkaran bir turnusol kağıdı olduğunu  vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:
"2002'den beri ortaya koyduğumuz ekonomik ve yapısal gelişme sonucu  bugün dünyanın milli gelirine oranla en çok yardım yapan ülkesiyiz. Küresel  İnsani Raporuna göre Türkiye, 2017 yılında 8 milyar dolarla dünyada en çok insani  yardım gerçekleştiren ülkedir. Bir yandan TİKA bir yandan AFAD eliyle bir yandan  İnsan Hak ve Hürriyetleri gibi insanlığın yüzakı diğer kuruluşlarımız eliyle  Türkiye, uluslararası yardım konusunda sahada çok önemli bir etkinlik içindedir."
Özellikle Afrika'da yeni bir tezgah kurulmaya çalışıldığının altını  çizen Soylu, "İslam dünyasının içerisinde bulunan bazı çapanoğlanları oralarda  Amerika'nın eliyle yeni bir filmi, yeni bir adiliği, yeni bir kurguyu ortaya  koymaya çalışıyorlar. Adım adım takip ediyoruz. Bütün bunları gerçekleştirmek  sadece Türkiye'nin o coğrafyada gönül dünyasıyla kurduğu ilişkileri ortadan  kaldırabilmek içindir." dedi.
"TÜRKİYE DÜNYADAKİ İYİLİK HAREKETLERİNİN TURNOSOL KAĞIDI OLMUŞTUR"
Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece ülkeyi yöneten bir  lider olmadığına işaret ederek, "Dünyanın birçok ülkesine gitmeye çalışıyoruz  güvenlik iş birliği anlaşmaları için. FETÖ denilen belayı bir nebze olsun o  ülkelerden salabilmek için arkadaşlarımızla büyük mücadeleler ortaya koyuyoruz.  Düzensiz göçle ilgili bu ülkelerle mutabık kalabilmek için güvenlik iş birliği  anlaşmaları yapabilmek için." diye konuştu.
Suriyelilerin Türkiye'ye kabul edilmesi nedeniyle kendilerine kabahat  bulanlar olduğunu belirten Soylu, şunları kaydetti:
"Tayyip Erdoğan ve büyük Türk milleti bu dünyanın en büyük iyilik  hareketini yapmıştır. Uluslararası yaptığımız bütün toplantılarda Batı'nın yüzü  bize karşı hep eğik duruyor. Bu bile bize yeter. Yıllarca bizi Ermeni  tasarılarıyla küçük düşürmeye çalışanlar, bize barbar yaftası yapıştırmaya  çalışanlar barbarlığın tam göbeğinde kalmışlardır. İstismar ettikleri, sömürmeye  çalıştıkları, ajanlaştırmaya çalışarak gerçekleştirdikleri sözde insani yardım  hareketleriyle beraber samimiyetlerinin hiç olmadığını ortaya koymuşlardır.  Türkiye dünyadaki iyilik hareketlerinin turnusol kağıdı olmuştur, milletlerin de  turnusol kağıdı olmuştur. Onun için Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu bu  çizgi tam milletin asaletine yakışır bir çizgi olmuştur. Gelecek nesillerimize  bırakacağımız en büyük miras olmuştur."
TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI YARDIMLAR
Soylu, AFAD'ın, Afrin ve İdlib'de 337 noktada, Fırat Kalkanı  bölgesinde 285 noktada, 33 düzenli ve 54 dağınık kampta 233 bin 57 kişiye  yaklaşık 300 milyon lira tutarında yardım sağladığını söyledi.
Sadece AFAD eliyle Sudan'da 2013-2018 arasında yapılan yardımın 69  milyon lira, Somali'de 2010-2018 arasında yapılan yardımın ise 344 milyon lira  olduğunu belirten Soylu, Filistin'de de aynı dönemde 423 milyon lira ve 137,5 ton  un yardımı yapıldığını aktardı.
Soylu, Myanmar'da Arakanlı Müslümanların acil ihtiyaçları için Sağlık  Bakanlığı ile 2 ambulanslı sahra hastanesi kurulduğunu, AFAD eliyle bin 592 bambu  ev yapıldığını, 6 su kuyusu ve bir çocuk parkının tamamlandığını, 13 bin gıda  kolisi yardım yapıldığını belirtti.
Bakan Soylu, AFAD ve Kızılay ortaklığıyla 6 sağlık ocağı ve 3 çok  amaçlı sağlık merkezi kurulum çalışmalarının da sürdüğünü anımsattı.
Türkiye'nin bir yandan 5 kıtada 50'den fazla ülkede bu yardımları  sürdürürken bir yandan da dünyanın en büyük dramı olan göçü yönettiği ve bugüne  kadar 37 milyar dolar harcadığının altını çizen Soylu, şu değerlendirmede  bulundu:
"Türkiye bütün bunları yaparken, bir yandan da PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ,  DHKP-C gibi terör örgütlerini de karşısına almış mücadele etmektedir. Bütün bu  yardımlar, etkinlikler ve aynı zamanda ülke içinde yaptığımız hizmetler,  yatırımlar acaba kötü yönetilen, üretmeyen, yanlış adımlar atan veya kriz yaşayan  bir ülke tarafından yapılabilecek işler mi? Emekli maaşları için borç arayan bir  ülkeden bugün bu saydığım işleri yapan ülkeye dönüşmüş olmak başlı başına büyük  bir başarı hikayesi değil midir? Birileri bunu hazmedemiyor olabilir ancak bizim  vicdanımız, medeniyet anlayışımız ve inancımızın bize söylediği ekmeğini  paylaşmaktan başka bir şey değildir. Türkiye'nin başına örülmek istenen bütün  çoraplara, ortaya koyulan tüm kirli oyunlara rağmen büyümemizi, kalkınmamızı,  insanlık için bir değer ortaya koymamızı sürdüreceğiz."
Soylu, Türkiye'nin 2002'den beri gösterdiği gelişmeyi, istikrarı,  değişimi tarihinin hiçbir döneminde göstermediğini söyledi.
Bu seçimin ana temasının, ülkedeki istikrarın ne olacağıyla ilgili  olduğunu vurgulayan Soylu, "Mevcut çizginin bozulmasını, istikametin değişmesini  vadediyorlar. Oysa bizim vaadimiz sadece Türkiye'ye ait değildir, biz dünyaya  iyilik medeniyetinin mihenk taşını ve bütün kodlarını vadediyoruz. Seçim  sonuçlarına göre Myanmar'daki, Somali'deki, Sudan'daki mazlum insanlar ya  sevinecek ya da bütün umutlarını karanlığa gömecek. İşte bu sahnenin tek  belirleyicisi de aziz milletimizdir." dedi.
Soylu'nun katılımcılardan ricası üzerine bini aşkın katarakt  hastasının ameliyat edilebilmesi için gerekli paranın tamamı toplandı.
Programa, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı  Ahmet Minder, AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat  Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon İnsan Hak ve  Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Zühtü Kalma ve davetliler katıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Soylu insanlığa ihanet eden millet değiliz olmadık

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.