27 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Hulusi Akar'dan flaş Özgür Özel kararı

Bakan Hulusi Akar'dan flaş Özgür Özel kararı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP'li Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bazı beyanlarında  kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında  suç duyurusunda bulundu ve 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Akar'ın avukatları Samet Can Olgaç ve Cihat Haykır, suç duyurusu  dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi, manevi tazminat davası ise  nöbetçi Ankara Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde açıldı.
Dilekçelerde Akar'ın, 2015-2018 yıllarında Genelkurmay Başkanlığı  yaptığı, devamında emekli olarak 9 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı  Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı olarak atandığı ve bu  görevini halen sürdürdüğü belirtildi.
Özel'in, Akar'a hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiği kaydedilen  dilekçelerde, Özel'in, 19 Kasım 2018'de bir televizyon kanalının ana haber  bülteni ile 17 Aralık 2018'de TBMM Genel Kurul çalışması sırasında Akar hakkında  fevkalade ağır hakaret ve iftira mahiyetinde söylemlerde bulunduğu ifade edildi.
Şikayet dilekçesinde Özel'in, Akar'a yönelik beyanlarıyla "kamu  görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret", "iftira", "Türk Milletini, Türkiye  Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile Askeri Ceza  Kanunu'nun 95/4. maddesindeki "astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir  veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya  tezyif edici fiil ve harekette bulunmak" suçlarını işlediği kaydedildi.
Tazminat davası dilekçesinde ise Özel'den 500 bin lira manevi  tazminatın yanı sıra Özel'in "kınanması" ve bu kararın tirajı en büyük iki  gazetede yayımlanması talep edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Hulusi Akar Özgür Özel kararı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.