27 Nisan 2024, Cumartesi

Bakan Gül: Örtülü bir işbirliğini milletimiz açığa çıkarmıştır

Bakan Gül: Örtülü bir işbirliğini milletimiz açığa çıkarmıştır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Bakan Gül, "Bu örtülü bir şekilde, HDP’nin Meclis’e taşınmasına milletimiz izin vermeyecektir. Kalkıp CHP listeleri üzerinden girmesi, örtülü bir işbirliğini milletimiz açığa çıkarmıştır" dedi. Bakan Gül, "Yeni Zelanda'da hadiseyi yapan kişinin Türkiye'ye yaptığı ziyaretin, turistik ziyaretin ötesinde olduğu açık" ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 31 Mart yerel seçimlerine  ilişkin "Kararsız vatandaşlarımız artık 'Maceraya girecek halimiz yok, tecrübe ve  istikrarın yanındayız' diye güçlü desteğini ifade ediyor." dedi. Gül, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme  ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Adalet  Bakanı Gül, "Hava çok güzel. Seçim meydanlarında, vatandaşımızda, esnafımızda,  sokakta, çarşıda, pazarda Cumhur İttifakı'nın, AK Parti'nin 31 Mart'ta yeni bir  zaferiyle karşılaşacağımızı görüyoruz. Kararsız vatandaşlarımız artık 'Maceraya  girecek halimiz yok, tecrübe ve istikrarın yanındayız' diye güçlü desteğini ifade  ediyor. Her geçen gün kararsızların AK Parti ve Cumhur İttifakı lehine karar  verdiğini, milletimizin gönül belediyeciliğinde karar kıldığını görüyoruz."  şeklinde konuştu.Milletin 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçerek "5  yıllık bir istikrar"da karar kıldığını dile getiren Gül, milletin, 31 Mart'ta da  yerel yönetimlerde istikrarı, daha fazla hizmeti seçeceğini söyledi."4,5 yıl seçim yok. Ne var? Geçim. Vatandaşımızın ekmeğini büyütmek,  özgürlüklerini artırmak, huzuru korumak için önümüzde 4,5 yıl gibi bir dönem var.  Bu anlamda seçimin büyük bir mahiyeti var." diyen Bakan Gül, milletin, merkezi  hükümette olduğu gibi yerel yönetimde de istikrar, uyum ve tecrübeden yana karar  vereceğini kaydetti.
"HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Millet İttifakı adaylarıyla  ilgili 'Bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir' sözünün gizli bir  ittifakın açığa çıkması şeklinde yorumlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?"  sorusu üzerine Gül, milletten yüz bulamayacağını görenlerin yaptığı örtülü  ittifakın açık olduğunu söyledi.
"ŞİMDİDEN DİYET ALMAYA BAŞLADILAR"
Sokakta, çarşıda, pazarda ilçeleri bilen vatandaşların HDP'li belediye  meclis adaylarını gördüğünü belirten Gül, şöyle devam etti:
Şimdiden diyet almaya başladılar. 'HDP olarak bizim oylarımızla  seçileceksiniz ve biz yöneteceğiz şimdiden söylüyoruz' diye pazarlığa oturuyor.  Ankaralı vatandaşlarımız şunu gördü, 1 Nisan'dan sonra Sayın Yavaş seçilirse  Ankara'da belediyeyi HDP yönetecektir. Çünkü mecliste HDP şu ana kadar yer  alamadı. İstanbul'da, Ankara'da güçlü bir şekilde belediye meclis üyesi olarak  girecekler. Bu anlamda örtük bir ittifakın olduğu görülüyor. Siz, bunu  saklıyorsanız demek ki milletten kaçırdığınız, gizlediğiniz bir şey var. Demek ki  milletin rahatsız olduğu bir iş yapıyorsunuz. Bu açık olmuştur.  Sayın Yavaş'a  soruyorlar, 'HDP'yi ziyaret edecek misiniz?' 'Onu ajansa soracağız' diyor. 1  Nisan'a kadar ajansa sordun, 1 Nisan'dan sonra HDP'ye mi soracaksınız? Evet, HDP  yönetecek. Milletimiz bu anlamdaki kirli, örtülü ittifaka asla prim  vermeyecektir."
Her partinin, istediği partiyle bir araya gelebileceğine işaret eden  Gül, ittifak yapanların çıkıp "Ben böyle bir ittifak yaptım." demesi gerektiğini  vurguladı.
"KÜRTLERİN OYU KİMSENİN CEBİNDE DEĞİL"
Açık bir şekilde ittifak yapmayanları "şahin görünümlü kartal"a  benzeten Bakan Gül, milletten bir şey kaçırılmaması gerektiğinin altını çizdi.Gül, gizli pazarlık ve ittifakın ortaya çıktığını ifade ederek,  "Milletimiz, tüm bu gizli, örtülü yapılan ittifakı gözleriyle görmektedir ve  sandıkta da bu ittifaka değil, Cumhur İttifakı'na destek verecektir." diye  konuştu.
"Kürtlerin oylarıyla seçildin." gibi ırk temelli bir yaklaşımın doğru  olmadığını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:
"Kürtlerin oyu kimsenin cebinde değildir. En fazla Kürt oyunu alan  parti AK Parti'dir, bu seçimde de öyle olacaktır. Çünkü AK Parti yasakları  ortadan kaldıran bir partidir. Kürtçe şarkı dinlemenin, kasetlerin yasak olduğu,  faili meçhuller Türkiyesinden bugün devletin Kürtçe yayın yaptığı televizyon var.  'Mem u Zin'i devlet yayın organlarına, bakanlık yayınlarına çıkan bir Türkiye'ye  geldik. Bunlar Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yapıldı. Dolayısıyla biz ayrımcı,  bölücü bu tür dili şiddetle kınıyoruz. Türkiye'de 82 milyon eşit vatandaştır.  Vatandaşları ötelemek, ayrımcılığa tabi tutmak asla kabul edilemez. Bu siyaset  dilini de 31 Mart'ta vatandaşlarımız asla tasvip etmeyecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bakan Gül Örtülü bir işbirliği milletimiz açığa çıkarmıştır

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.