27 Nisan 2024, Cumartesi

Bahçeli'den önemli açıklamalar

Bahçeli'den önemli açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir yanda döviz saldırıları, kur oyunları, ekonomik terör yanında patlıcan, soğan, patates bahanesiyle Türkiye'nin altını oyma hevesleri... Bir yanda zillet, diğer yanda millet. Bir yanda bela, diğer yanda beka. Türkiye'yi teslim alamayacaklar." dedi. Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "CHP, İP, HDP, SP, ÖDP, PKK, FETÖ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini boğmayı amaçlıyor. Olur da 31 Mart'tan başarıyla çıkarlarsa yeni bir sistem krizi, yeni bir rejim bunalımı, yeni bir siyasi kargaşa için pusuda bekliyorlar, el ovuşturuyorlar."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP, İP, HDP, SP,  ÖDP, PKK ve FETÖ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni boğmayı amaçlıyor. Olur da  31 Mart'tan başarıyla çıkarlarsa yeni bir sistem krizi, yeni bir rejim bunalımı,  yeni bir siyasi kargaşa için pusuda bekliyorlar, el ovuşturuyorlar." dedi. 
Bahçeli, partisince Osmaniye'de düzenlenen açık hava toplantısında  yaptığı konuşmada, ata topraklarında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu  belirterek, hemşehrilerini selamladı.
Yerel seçimlerin umut dolu sonuçlara vesile olmasını dileyen Bahçeli,  "Mahalli İdareler Seçimleri Türkiye'nin yeni hükümet sistemi kapsamında en önemli  demokratik imtihanıdır. Bu seçimde yalnızca belediye başkanı, il genel meclisi,  belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarlarını belirlemeyeceksiniz. 31  Mart'ta bunlardan daha fazlasını yapacaksınız. Bu nedenle Osmaniyeli  kardeşlerimden ricam mutlaka sandığa gitmeleri, katılımın yüksek olmasına dikkat  etmeleridir." diye konuştu.
Sandıklara mutlaka sahip çıkılması, sandık güvenliği konusunda en ufak  açık ve aksaklığa izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, hizmette  süreklilik için Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'ya destek istedi.
"HİÇ KİMSENİN KÖKENİNE, YÖRESİNE, MEZHEBİNE, MEŞREBİNE BAKMIYORUZ"
Cumhur İttifakı'nın önemine işaret eden Bahçeli, "Cumhur İttifakı,  'önce ülkem ve milletim' anlayışının siyasi temsil makamıdır, siyasi ahlak ve  erdemin simgesidir, milletimizin ruh kökünden doğmuş, kutlu iradesiyle doğrulmuş,  istikbal ve istiklal hedefleriyle devleşmiş Türkiye'nin güvencesi, milli  bekamızın yılmaz bekçisi olmuştur." dedi.
Osmaniye'de hiç kimseyi ayırmadıklarını, dışlamadıklarını ve  ötekileştirmediklerini ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözlerini şöyle  sürdürdü:
"Hiç kimsenin kökenine, yöresine, mezhebine, meşrebine bakmıyoruz. Al  bayrağın altında yaşamaktan onur duyan herkesi, bu vatan benim diyen herkesi,  minarelerden okunan ezanlar benim diyen herkesi, bu milletin mensubuyum diyen her  bir kardeşimizi bağrımıza basıyor, kendimizden farklı değerlendirmiyoruz. MHP,  doğulusunu, batılısını, kuzeylisini, güneylisini bir ve eşit gören, hepsini  Allah'ın kutsal emaneti sayan görüş derinliğine, vicdan enginliğine, yürek  genişliğine sahiptir. Bu zamana kadar etnik mahiyetli kan tahlili yapmadık,  yapmayız. Kim hangi kökenden diye araştırmadık, araştırmayız. Herkes eşittir,  Türkiye deriz. Bunu da sonuna kadar savunuruz. Çünkü biz hep birlikte büyük Türk  milletiyiz. Bayrakları bayrak yapanın üstündeki kan olduğunu iyi biliriz.  Toprağın uğrunda ölen varsa vatan olacağını asla aklımızdan çıkarmayız. Üzerinde  yaşadığımız vatan Türk vatanıdır. Mensubu olduğumuz beşeri cevher Türk  milletidir. Türk milleti büyük bir kaynaşmanın, eşsiz bir paylaşmanın, emsalsiz  bir kardeşliğin tarih ve milli kültür potasında erimesiyle vücut bulmuştur. Ne  var ki bizi birimize düşürmek istiyorlar. Bizi birbirimizden koparmak için tertip  içindeler."
"HEDEF ÜLKE TÜRKİYE'DİR"
"Ülkemizin çevresi terör örgütlerinden geçilmiyor." diyen Bahçeli,  şunları söyledi:
"Her taşın altı fitne, her köşe başı ölüm tuzağı, her yer vahşet.  Hedef ülke Türkiye'dir. Vandal hesaplar Türk milletinin bölünüp parçalanması  üzerine kurulmuştur. Tehlike yakındır, yakıcıdır, yoğundur. ABD Başkanı'nın Golan  Tepeleri'ni sözde İsrail toprağı olarak tanıyan çürük imzası, terör örgütlerine  verdiği köhne desteği, ekonomik abluka ve saldırıları tahrik eden karanlık  husumeti, Türkiye'nin nasıl bir kuşatma altında olduğunu açıkça göstermektedir.  Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme çabalarında yoğunluk vardır. Türkiye'den yeni bir  Irak çıkarmak planlarında yaygınlık ortadadır. Sevr'de başaramayanlar yeniden  şanslarını deniyorlar. Çanakkale'yi geçemeyenler yeni baştan üzerimize  geliyorlar. PKK'yı, FETÖ'yü, YPG'yi kullanıyorlar. Türkiye'ye namlu  doğrultuyorlar."
Devlet Bahçeli, en çok şehit veren illerden olan Osmaniye'nin ihanetin  nasıl bir kötülük olduğunu iyi bildiğini, anaların gözlerinden akan yaşların  kentte adeta nehre dönüştüğünü vurguladı.
FETÖ'den aldıkları emirle 15 Temmuz gecesi işgale teşebbüs edenlerin  251 vatan evladını şehit ettiğini anımsatan Bahçeli, milletin fedakarlığıyla ve  muazzam direnişiyle işgalin durdurulduğunu, hainlerin hak ettiği cezaları  bulduğunu belirtti.
"BİR YANDA BELA, DİĞER YANDA BEKA"
Bahçeli, "Bir yanda bölücü terör örgütünün saldırıları diğer yanda  FETÖ'nün devleti içten çökertme ve istila emelleri, bir yandan küresel güçlerin  PYD/YPG'ye para, silah ve siyasi destek vererek terör devleti kurdurma çabaları,  diğer yanda Türkiye'nin önünü kesme, elini kolunu bağlama girişimleri. Bir yanda  döviz saldırıları, kur oyunları, ekonomik terör yanında patlıcan, soğan, patates  bahanesiyle Türkiye'nin altını oyma hevesleri... Bir yanda zillet, diğer yanda  millet. Bir yanda bela, diğer yanda beka. Türkiye'yi teslim alamayacaklar. Türk  milletine diz çöktüremeyecekler. Al bayrağı indiremeyecekler, vatanı  bölemeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.
"Eğer milli sevdamızdan taviz verirsek, eğer beka davamızdan ayrı  düşersek, eğer niyetimizin hak ve hakikat mücadelesinde geriye kalırsak hayat  bize zehir olsun."  ifadesini kullanan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biliniz ki Türkiye'nin var olan ve gittikçe büyüyen beka sorunlarına  göğüs gerebilmek için AK Parti ile Cumhur İttifakı'nda buluştuk. 7 düvele karşı  güç birliği yaptık. Hükümet sisteminde yeni bir reform ihtiyaç duyulduğundan  Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne geçişi sizlerin onayıyla sağladık. Kapımıza  dayanan zulmeti tesirsiz hale getirmek için, yeni hükümet sistemini çare olarak  değerlendirdik. 7 Ağustos Yenikapı ruhunu her alana teşmil etmek istedik çünkü  milli bekamız ağır risk ve tehditlerin odağındaydı. Türk devletinin hızlı karar  alabilmesi, hain saldırılara anında cevap verebilmesi, azgınlaşan tehlikelere  karşı aşılmaz kale gibi durması gerekiyordu. İşte Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi'yle bunu başardık, devletteki çok başlılığa son verildi milli birlik ve  beraberlik teyit edildi."
"YENİ BİR SİYASİ KARGAŞA İÇİN PUSUDA BEKLİYORLAR"
Bahçeli, 31 Mart'tan yeni hükümet sistemi güçlenerek çıkması  gerektiğinin altını çizerek,  yerel yönetimlerin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi'ne mutlaka uygun olması gerektiğine dikkati çekti.
Bunun ayrı zamanda bir beka meselesi olduğunu aktaran Bahçeli, şunları  kaydetti:
"CHP, İP, HDP, SP, ÖDP, PKK ve FETÖ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi'ni boğmayı amaçlıyor. Olur da 31 Mart'tan başarıyla çıkarlarsa yeni bir  sistem krizi, yeni bir rejim bunalımı, yeni bir siyasi kargaşa için pusuda  bekliyorlar, el ovuşturuyorlar. Bir siyaset eskisi, üstelik TBMM Başkanlığı yapan  bir zat, '31 Mart seçimlerinin parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet  Sistemi'nden intikam seçimi olduğunu' utanmadan söylüyor. Be hey şuursuz! Neyin  intikamının kimden almaya cüret ediyorsun. Kimlerin nam ve hesabına tetikçilik  yapıyorsun? Senin her yerin intikam olsa ne yazar. Bu meymenetsizler, 31 Mart'ta  rövanş almak için kuyruğa girmişler. Bunlar Türkiye'yi geriye götürmek için  zillete düşmüşler. Bekaya inanmazlar, millete hizmeti bilmezler. Ülkeye aidiyeti  hissetmezler. Yapılanı yıkmak maharetleridir. Hakikati inkar meslekleridir.  Yürüyüşü engellemek, yükselişi durdurmak asıl maksatlarıdır ama Osmaniye bunları  rezil etmeye kararlı, boyunlarını yere eğmeye yeminlidir."
Bahçeli, Osmaniye'de düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı  konuşmada, Türkiye'nin hızını kesmeye çalışanlara Osmaniye'nin kudretini  göstereceğini söyledi.
Yerel seçimde sandığa gidilmesi çağrısında bulunan Bahçeli,  "Teröristleri belediyelere sızdırmaya ve yuvalandırmaya çalışan CHP'ye  Osmaniye'nin güçlü duruşu yeter." diye konuştu.
Bahçeli, Osmaniye'nin Cumhur İttifakı'na karşı kurulan oyunları  bozacağını vurgulayarak şöyle devam etti:
"CHP, İP, SP belediye meclis aday listelerine yazılan terör  örgütleriyle iltisaklı 378 çürümüşe Osmaniye hoşgörü göstermez. Bunları asla  affetmez. PYD/YPG'nin terör örgütü olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu'nun  Osmaniye'ye söyleyecek ne bir sözü, ne de bakacak bir yüzü olacaktır. HDP'ye  methiyeler dizen, HDP ile kol kola giren, PKK ve FETÖ'nün yörüngesine sabitlenen  İP'in Osmaniyeli kardeşimi kandırması akla sığacak iş değildir."

"Kürt kökenli kardeşlerim, siz bizsiniz biz de siz. Ayrımız gayrımız  yok, biz birlikte büyük bir milletiz." diyen Bahçeli, "PKK'nın emellerini  çiğneyin, HDP'nin rezaletlerini defedin, sizleri istismar etmelerine fırsat  vermeyin. Al bayrağın altında hepimize yer var. Türk milletinin müşfik ve  muhteşem vicdanı hepimizi kucaklayacak kadar geniş ve güçlüdür. Cumhur İttifakı  herkese sahip çıkacak kardeşlik bilincine ve kader ortaklığı inancına ziyadesiyle  haiz ve sahip."
"ERKEN SEÇİM YOKTUR"
Bahçeli, yerel seçimlerden çıkacak sonuç ne olursa olsun Cumhur  İttifakı'nın varlığını koruyacağının altını çizerek şöyle devam etti:
"Hedef 2023, yani Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüdür. Hedef demokratik  normalleşme, siyasi istikrar ve ekonomik gelişmedir. 31 Mart'tan sonra  Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri Haziran 2023'te yapılacaktır.  Mahalli İdareler Seçimleri ise 2024 yılının mart ayında gerçekleştirilecektir.  Kriz sever CHP, kaos meraklısı İP, terör yedeği HDP hesaplarını buna göre  yapmalıdır. Erken seçim yoktur, seçime asla ihtiyaç yoktur. Milletimizin  oyalanmasına, siyasi krizlere karşılık bekleyenlere tahammülümüz olmayacaktır.  Dedikodu üreten mihrakların hevesleri beyhudedir. Türkiye önümüzdeki yıllarda  2023'e güçlenerek girmenin hazırlığını yapacaktır. 2023 lider ülke Türkiye  amacımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Boş laflara karnımız toktur, ittifakımızın  mayası sağlamdır. Bu mayanın özünde milli beka vardır."
"ADI MİLLET, ASLI ZİLLET OLAN İTTİFAKA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"
"Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" anlayışına uygun hareket  etmeyi vicdan görevi saydıklarını aktaran Bahçeli, "Cumhur İttifakı,  Cumhuriyet'in hem 100. yıl dönümünü, hem de iki yüzüncü yıl dönümünü planlayıp  tarihi adımları atacak muazzam bir şuurun özeti ve özel halidir." diye konuştu.
MHP Lideri Bahçeli, millet olarak ekmeği birlikte ve paylaşarak  yiyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:
"Büyük bir milletiz, tarihe şan bırakmış, mührünü basmış kahraman Türk  milletiyiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, birlikte  güçlü Türkiye'ye ulaşacağız. Adı millet, aslı zillet olan ittifaka asla geçit  vermeyeceğiz. CHP, İP, HDP, ÖDP, SP'nin sinsi 1 Nisan planlarını suya  düşüreceğiz. PKK/YPG'yi beka sorunu olarak görmeyenleri şaşkına çevireceğiz.  Zilletin karartmaya çalıştığı geleceğimizi aydınlık yarınlarla buluşturacağız.  Bunlar milli bekayla ilgili hiçbir kaygı taşımıyorlar. Milli ülkülerle ilgili  hiçbir samimiyet ve safiyet ifade etmiyorlar. Kriz siyasetini canlı tutmak için  çabalıyorlar. Sundukları, söyledikleri, yaptıkları, yapacakları bir şey yok.  Teröristleri aklama yarışındalar, ezanımızı yuhalatma peşindeler. Bunların  hiçbiri Osmaniyeli kardeşlerimin gözünden kaçmıyor. Osmaniye istikrar diyor.  Huzur ve esenlik arzuluyor."
"31 MART DÖNÜMDÜR"
Bahçeli, iş birlikçilere ve ihanete karşı "Cumhur İttifakı"  dediklerini dile getirerek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kökleşip bütün  kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için 31 Mart dönümdür. Terörle mücadelenin hız  kesmeden devamı için 31 Mart’tan en makul ve müstesna sonuç alınmalıdır. Sistem  tartışmalarının önüne geçmek, siyasi krizlerin yeşermesine mani olmak, sosyal ve  ekonomik istikrarı temin etmek için 31 Mart tarihi bir karar anıdır." ifadesini  kullandı.
Konuşmasının ardından Devlet Bahçeli, adını taşıyan meydandaki  Osmaniye Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.
Burada şehitler için dua eden Bahçeli, vatandaşlarla fotoğraf  çektirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıkalama

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.