27 Nisan 2024, Cumartesi

 BAE, YPG’lilerin güvenliğinden endişe duyuyor!

 BAE, YPG’lilerin güvenliğinden endişe duyuyor!

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun YPG'ye geleceğine dair endişelerinin meşru olduğunu söyledi.

Türkiye'yi birçok kez eleştiren, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Twitter hesabından skandal bir açıklama yaptı.

"YPG'Yİ KORUMAK ARAPLARIN ÇIKARINA"

Bölgedeki ölümlerin baş sorumlusu olan YPG/PKK terör örgütünün yasa dışı faaliyetlerini, örgütün DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlarla aklayan Gargaş, "Terör örgütü YPG/PKK'nın DEAŞ terör örgütünü yenmekte oynadığı merkezi rol ışığında, onların geleceğine dair bölgesel ve uluslararası endişeler meşru" diye yazdı.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; Gargaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bundan hareketle, terör örgütü YPG'nin rol ve konumunu sadece siyasi çerçeve de ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde ele almak Arapların çıkarına."

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş YPG

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.