28 Nisan 2024, Pazar

AYNI İŞÇİLER İKİNCİ KEZ HASTENE İÇİN GREV YAPTI!

AYNI İŞÇİLER İKİNCİ KEZ HASTENE İÇİN GREV YAPTI!

Kahramanmaraş’ta Özel bir hastanede çalışan İşçiler hastaneden alamadıkları paralarından dolayı ardı ardına ikinci kez greve gitti.

Kahramanmaraş’ta özel bir hastanenin inşaatında çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları iddia ederek iki defa inşaat önünde greve gittiler.

Çalıştıkları ücretin karşılığını alamadıkları için grev yapan ve yaptıkları grev neticesinde paralarını alan özel hastane inşaatı işçileri, paralarını alamadıklarını iddia ederek bir kez daha grev yaptı.

Özel hastanenin politikası gereği işten çıkarılan ve içeride hak ettikleri ancak alamadıkları 2 aylık maaşları kalan işçiler, kış ortasında parasız kaldı. Bunun üzerine işçiler yaşanan duruma tepki göstermek ve paralarını alabilmek adına özel hastane inşaatı önünde yeniden grev yapmaya başladı. İnşaat sahasının önünde lastik yakan ve duruma tepki gösteren işçiler, yetkili firmadan bir an önce paralarını vermesini istedi.

“HAK EDİŞLERİMİZİ BİR TÜRLÜ ALAMIYORUZ”

Bazı işçilerin iddiaları ise şöyle Murat Gümbür, hak ettiklerini bir türlü alamadıklarını belirtti: “Bu hastanenin hafriyat işlerini yaptım. Buradan hak edişlerimizi bir türlü alamıyoruz. İşçi arkadaşlarda çalıştığı emeklerini alamıyor. Şu anda benim 145 bin TL gibi burada alacağım var. Beni muhatap alan kimse yok. Ben makinemin birini sattım mazot parası olarak ödedim. Şu anda mağdur durumdayım. Hastane sahibiyle biz muhatap olamıyoruz. Taşeron ödeme yapamıyor. Gelsinler bizle muhatap olsunlar. Ben Temmuz ayından bu yana alacağımı alamıyorum. Ufakları halledelim büyükler nasıl olsa olur diyerekten evrak verdiler evrakların hepsi karşılıksız çıktı. Bütün arkadaşlar mağdur. En az şu anda esnaf arkadaşı olaraktan hak edişlerini alacaklar olanlar arasında en azları benimdir. 145 bin TL benim alacağım var. Bugün için 145 bin TL az para değil. Senin paran yoksa bu hastaneyi niye yapabiliyorsun.”

“ASGARİYİ YATIRIYORLAR ELDEN ALACAKLARIMIZI VERMİYORLAR”

Bazı işçilerin iddiaları ise şöyle Önder Gümbür: “Taşeron olarak iş yapıyorum. Bu işçiler benim emrimde çalışıyor. Bunlar hak ettiklerimizi vermesi için biz ne hak ettiysek kaç defa söyledik. Paraları kestiler vermediler vereceğiz dediler. 2 aydır maaş alamıyoruz. Şu anda şantiye personeli dâhil hepsi 25 işçi var. 80 bin TL civarında işçilerle birlikte benim alacağım vardı. Asgariyi falan yatırıyorlar elden alacaklarımızı vermiyorlar. Biz zor durumdayız.

 

İZBAN grevinde ilk gün raporu: Onlarca sefer artırıldı İZBAN grevinde ilk gün raporu: Onlarca sefer artırıldı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kahramanmaraş İşçiler grev

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.