20 Mayıs 2024, Pazartesi

Aycan, “Oyun Oynayanın oyununu bozacağız”

Aycan, “Oyun Oynayanın oyununu bozacağız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ve Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili adayı Sefer Aycan, “Oyun Oynayanın oyununu bozacağız”

Kahramanmaraş’ta seçim çalışmalarına hızlı bir tempo ile devam eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, “birlik ve beraberlik olduğu sürece hiçbir güç bu ülkeyi bölemez,” dedi.

Halkımız her zaman doğru tercihi sandıkta yapmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a, milletvekili seçimlerinde ise SN. Devlet Bahçeli’ye vereceğiz, diyorlar. Bizim açımızdan iyi bir şey, her yerde ilgi alaka görüyoruz.

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin hükümete vermiş olduğu destekten dolayı, halkımızın ayrı bir sevgisini almış bulunuyoruz. Sayın Devlet Bahçeli hep devlet adamıydı. 15 Temmuz’da duruşu zaten devlet adına olmuştu.

Halk tarafından ayrı bir ilgi ve teveccüh olduğunu belirten Aycan, milletvekili adaylarıyla birlikte bu ilginin karşılığını vermek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Ayrıca Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katıldığı Kayseri bölge toplantısında, istişarelerde bulunduklarını bayramdan sonra ise mitinglerin başladığını ifade etti.

20 Haziran da adana da miting olacağını duyuran Aycan, Kahramanmaraş için miting olmadığını belirtti.

EKONOMİDE YAPAY BİR SIKINTI VAR.

Aycan, ekonomide yapay bir sıkıntı olduğunu ifade ederek, “Ekonomide yapay bir sıkıntı olduğunu düşünüyoruz. Dünyada da genel bir sıkıntı var. Bunun Türkiye’ye yansımaları olacaktır ama Türkiye’de manipülasyonlar oluyor, özellikle de uluslararası bankalar Türkiye’de kriz çıkarmaya çalışıyorlar. İhracatta sıkıntı çıkarmaya çalışıyorlar, onun da olumsuz etkileri var. Türkiye’de hükümeti ve cumhurbaşkanını sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar, fakat buna destek veren özellikle yandaşlar çok tehlikeli bir oyun oynuyorlar diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye’yi dizayn etmeye çalışıyorlar.

DOLAR ÜZERİNDEN VURUYORLAR!

Unuttukları bir şey var, kendilerinin de zarar göreceklerini düşünmüyorlar. Dolar üzerinden vurmaya çalışıyorlar. Bu tamamen Amerika’nın uyguladığı siyasetle alakalıdır. Amerika şuan faizleri yükseltti. Amaçları Türkiye’yi zor duruma düşürmektir. Bunların hepsini bizim üzerimizden uygulamaya çalışıyorlar. İnşallah bu seçimden sonra her şey düzelir, daha iyi olur diye çabalıyoruz. Genel başkanımızın seçim kararnamesi vermesinin sen önemli nedenlerinden bir tanesi istikrarsızlık yaratmaya çalışıyorlar, bu durumu ortadan kaldırmaktır.

Halkın, bürokrasinin… Her ikisini beklentilerin değişiyor. Her seçim de böyle bir şey oluyor, mutlaka bu seçimde de aynı durumlar söz konusu olacaktır. Fakat seçimlerden sonra her şeyin düzeleceğini düşünüyorum.  

YÜZDE 30 ONLAR İÇİN BÜYÜK BİR RAKAM!

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Muharrem İnce’nin Yüzde 30 lara doğru tırmandığını, söylemişti. Cumhurbaşkanlığı için adaysınız, yüzde 30 lara ulaşamadığınızı kendiniz söylüyorsunuz.

İddialı olmamız gerekirken iddialı değilim, 1. turda Yüzde 30 lara tırmanıyoruz. Tabii ki onlar için çok büyük bir rakam olarak anlaşılıyor. Yüzde 25 ‘lerin altına düşmüşken büyük bir rakam geliyor. Bu da gösteriyor ki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde pek bir beklentileri yok, Meral hanımın da zaten düşüşte olduğu görülüyor. Muharrem İnce’den çok daha aşağıda, Muharrem İnce’nin üstündeymiş gibi gösterdiler, öyle bir hava verildi ama ben Meral hanımın ’un altında kalacağımı düşünüyorum.

AMAÇLARI SEÇİMLERİN TEKRARLANMASI!

Milletvekilliğinde sorun çıkarmaya çalışıyorlar. Çok talihsiz bir durum, şimdiden çoğunluğu bir şekilde alırsak çalıştırmayalım diyorlar. Amaçları sıkıntı çıkarmak ve sonrasında da seçimlerin tekrardan yapılmasına zemin hazırlamaktır. Bu ülkeye büyük bir zarar vermek ve istikrarsızlık, kaos oluşturmak dertleri…

Bu nedenle cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda bitirip, çoğunluğu almalıyız. Türkiye’nin daha fazla zaman kaybetmemesi gerektiğini düşünüyorum.

HDP BARAJI GEÇEMEYECEK

HDP’nin baraj sıkıntısı olduğunu, CHP’nin HDP üzerinden taktikler yaptığını ifade eden Sefer Aycan,

HDP’ye gelince şuan baraj altı olduğunu düşünüyorum. Yüzde 8.5 oranında kalacağını, CHP ciddi bir destek olmadığı zaman barajı geçemeyeceği kanaatindeyim.

Fakat şu var ki, HDP nasıl bir tavır alacak? Meclis dışında kalmak istemeyecek,  bağımsız olarak seçime girmediler. Kendi dillerine bakarsanız baraj sorunu olmadıklarını söylüyorlar, bu tehlikeli bir durum olduğunu gösteriyor. Özellikle burada bazı güçlerin HDP’yi destekleyeceğini diğer taraftan da CHP’nin oy kaydıracağı düşünülüyor. Bu kaydırmayla özellikle İstanbul’da yüzde 1.02 civarında oy kaydırması HDP’nin barajı aşmasını yeteceği hesabı yapılıyor, olur mu olur.

HDP’li olmayan insanlar HDP safına geçti.

HDP’li olmayan insanların, Ak Partiye inat HDP safına geçmeleri belli bir oranda HDP’nin oy oranını artırmasına neden olmuştu. Bu oy oranı Kahramanmaraş’ta dahi bilinir olmuştu. Güneydoğuda HDP barajı aşamadığı takdirde AK Partiye 40 vekil verileceğini ve HDP içerisinde ayrı bir sıkıntı çıkacağını çok iyi biliyorlar.

Geçemeyecek

Muharrem İnce’nin HDP sempatizanı olduğunu, hatta cezaevine kadar ziyarete gittiğini dahi biliyoruz. Şimdi ise tek sıkıntıları Demirtaşı cezaevinden çıkarmaya çalışmaktır. Bizlere düşen ise, sandıkta gereken cevabı vermek olacaktır.

Halkımız 24 haziran da gereken cevabı fazlasıyla vereceğini düşünüyorum.

F.ALPER GÜLTEPE / KAHRAMANMARAŞ

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.