28 Nisan 2024, Pazar

Avrupa'da mevsimin ilk soğuk, hava dalgası, çok sayıda insanın ölümüne yol açtı.

Avrupa'da mevsimin ilk soğuk, hava dalgası, çok sayıda insanın ölümüne yol açtı.

Şiddetli fırtınanın günlerdir sarstığı İtalya'da şehirler su altında.Ülkenin kuzeyindeki Rapallo ve Liguria savaş alanına döndü.

Rapallo'da limandaki lüks yatlar artık birer enkaz...Eski başbakan Silvia Berlusconi'nin yatı da ağır hasar aldı.Liman bölgesini görenler gözlerine inanamadı.Kıyıdaki enkazlar görevliler tarafından temizleniyor.Gözde tatil merkezi Portofino'ya giden yol heyelan nedeniyle kapandı.Adalar ve kanallardan oluşan Venedik kenti tamamen sularla kaplı.Şehir merkezinde su seviyesi 1,5 metre.Kenti ziyaret eden turistler su baskınıyla neye uğradığını şaşırdı.Tarihi mozaik zeminin üzerindeki suyun yüksekliği, 90 santimetre.İtalyan medyası, son yüzyılda San Marco Bazilikası'nın ikinci kez sel baskınına uğradığını bildiriyor.Son 1000 yılda ise bu olay yalnızca beş kez yaşandı.Venedik'te toplu taşıma tamamen iptal.okullar kapalıFelaket yalnızca kuzeydeki şehirleri değil, orta ve güney İtalya kentlerini de vurdu.İtalya genelinde can kaybı 11'e çıktı.Ağaçların üzerine düştüğü araçlar tanınmaz halde.bazı araçlar tamamen ezildi.Beklenmedik hava akımı karşısında tüm İtalya kırmızı alarma geçti.Avrupa'nın başkenti Brüksel’de ise, iki evsiz kadın donarak yaşamını yitirdi.Kurbanlardan biri, 41 yaşında. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek bölgesinde hayatını kaybetti. 50 yaşlarında olduğu tahmin edilen diğer kadının cansız bedeni ise, Brüksel belediyesinde bulundu.Yetkililer, incelemenin ardından her iki kadının da soğuktan olduğunu belirledi. Belçika hükümeti, dışarıda kalan evsizler için merkezlerde boş yer olduğunu açıkladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Avrupa ilk soğuk hava dalgası çok sayıda insan öldü

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.