27 Nisan 2024, Cumartesi

Askeri stratejisi ters tepebilir

Askeri stratejisi ters tepebilir

Eski ABD Başkanı Obama: İsrail'in insan yaşamını göz ardı eden askeri stratejisi ters tepebilir

İsrail ile Filistin arasında 18 gündür devam eden çatışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan eski ABD Başkanı Barack Obama, "İsrail'in insan yaşamını göz ardı eden askeri stratejisi nihayetinde ters tepebilir. Filistinlilerin tutumlarını nesiller boyu daha da sertleştirebilir, İsrail'e yönelik küresel desteği erozyona uğratabilir, İsrail'in düşmanlarının ekmeğine yağ sürebilir ve bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik uzun vadeli çabaları baltalayabilir" dedi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, dün İsrail- Filistin gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail'in insan yaşamını göz ardı eden askeri stratejilerinin ters tepebileceğini ve sahip olduğu küresel desteği sekteye uğratabileceğini ifade etti.

"ASKERİ STRATEJİSİ NİHAYETİNDE TERS TEPEBİLİR"

Eski ABD Başkanı Obama, dün İsrail-Filistin gündemini değerlendirdiği yazılı açıklama yayımladı. İsrail'in insan yaşamını göz ardı eden askeri eylemlerinin, elektrik ve su tedarikini kesmesinin ters tepebileceğine dikkat çeken Obama, "İsrail'in insan yaşamını göz ardı eden askeri stratejisi nihayetinde ters tepebilir. Filistinlilerin tutumlarını nesiller boyu daha da sertleştirebilir, İsrail'e yönelik küresel desteği erozyona uğratabilir, İsrail'in düşmanlarının ekmeğine yağ sürebilir ve bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik uzun vadeli çabaları baltalayabilir" dedi.

İSRAİL'E DESTEK VERDİ

Obama açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'in kendini savunma hakkına olan desteğini ve mevcut durumdaki tutumunu desteklediğini belirtti.

"İSRAİL'İN ULUSLARARASI HUKUKA UYMASI ÖNEMLİ"

Obama ayrıca İsrail'in askeri stratejisinin uluslararası hukuka uyması gerektiğinin altını çizerek, " İsrail'i desteklerken bile İsrail'in Hamas'a karşı bu mücadeleyi nasıl yürüttüğü konusunda da açık olmalıyız. İsrail'in askeri stratejisinin, sivil halkın ölmesini veya acı çekmesini mümkün olan her ölçüde önlemeyi amaçlayan yasalar da dahil olmak üzere uluslararası hukuka uyması önemlidir. Bu değerlerin desteklenmesi, ittifakların kurulması ve uluslararası kamuoyunun şekillendirilmesi açısından da hayati öneme sahiptir; bunların hepsi İsrail'in uzun vadeli güvenliği açısından kritik öneme sahiptir" açıklamasında bulundu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Filistin İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.