28 Nisan 2024, Pazar

Almanya’da Özil’e destek gösterisi

Almanya’da Özil’e destek gösterisi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, artan ırkçı söylemler sebebi ile Alman Milli Takımı’ndan ayrılan Mesut Özil’e destek amaçlı protesto gösterisi düzenlendi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de maruz kaldığı ırkçı söylemler sebebi ile Alman Milli Takımı’ndan ayrılan Türk kökenli futbolcu Mesut Özil’e destek amaçlı protesto gösterisi düzenlendi. Protestocuların hedefinde ise yayınladığı ırkçı haberleri ile bilinen Bild gazetesini de içerisinde barındıran Almanya’nın en büyük medya kuruluşlarından biri olan Axel Springer Medya Grubu vardı. Axel Springer Verlag önünde toplanan yaklaşık 300 Türk, yıllardır ırkçılığı körükleyen ve ülkede birlikte yaşama kültürünü zedeleyen yayınlar yapan Alman basınını eleştirdi. 
Hacivat Sanat ve Kültür Derneği’nin düzenlediği eylemde, başta Bild Gazetesi ve Axel Springer grubu olmak üzere, ülke genelinde artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığında Alman medyasının kışkırtıcı rol üstlenmesine dikkat çekildi. 
Dernek adına bir konuşma yapan aktivist Bilgili Üretmen, Almanya’da yabancıların yıllardır sınıflandırıldığı ve ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz bırakıldığını söyledi. Basının bunda büyük rol oynadığının altını çizen Üretmen, “Ben eskiden çocukken Alman Milli Takımı'nı tutardım. Benim kahramanım Pierre Littbarski’ydi. Littbarski forması giyer, zaman zaman o formayla da yatağa girer uyurdum. Ama sonra, arka arkaya Mölln’de ve Solingen’de Türklerin evleri kundaklandı ve ben Alman olmadığımı anladım” ifadelerini kullandı.

Almanya’da baya bir ayrımcılık var artık'

Önceleri Almanya'ya daha fazla bağlı olduğunu belirten kadın protestocu, “Ben 3 sene öncesine kadar evime, arabama Alman bayrağı takardım. Maçlarda Alman bayrağı sallardım. Şimdi ise sadece Türk bayrağı taşıyorum. Ben de bu hale gelmişsem, Almanya’nın büyük bir hatası var demektir. Hele de Türklere karşı. Almanya’da baya bir ayrımcılık var artık. Sokakta, metroda, otobüste bile - başörtülü ya da başörtüsüz fark etmiyor - siyah saçlıysanız, Türk’e benziyorsanız nefret bakışlarının hedefi oluyorsunuz” dedi. 
Türkiye ve Almanya bayrakları taşıyan protestocular, elbiselerinin üzerinde “Ben Özil'im” yazan çıkartmalar yapıştırdı. Havanın da güzel olması nedeniyle bazı protestocular, çocuklarıyla ve ailecek eyleme destek verdi. Axel Springer binası çevresinde güvenlik önlemleri alan Berlin polisi, caddeyi de 2 saatliğine trafiğe kapattı. Dernek yetkilileri, kışkırtıcı yayınlar sürdüğü sürece eylemlerinin de süreceğini söylediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Almanya’nın başkenti Berlin’de Özil’e destek gösterisi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.