27 Nisan 2024, Cumartesi

Alexis Çipras istifa etti

Alexis Çipras istifa etti

Yunanistan seçimlerinde ipi göğüsleyemeyen Alexis Çipras parti genel başkanlığından istifa etti

 

Yunanistan'ın solcu lideri Çipras, SYRIZA partisi liderliğinden istifa etti. Pazar günü düzenlenen genel seçimlerden Miçotakis'in liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi zaferle çıkmış, Çipras'ın partisi ise yüzde 17,8 oyda kalmıştı.

 

Yunanistan'da ana muhalefet lideri Alexis Çipras, seçimlerde aldığı yenilginin ardından partisi SYRIZA'nın başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

 

"YENİ BİR DÖNGÜ BAŞLATMANIN ZAMANI GELDİ"

Çipras televizyonda yaptığı konuşmada, "Yeni bir döngü başlatmanın zamanı geldi. Olumsuz sonuç, bu döngünün başlangıcı olabilir ve olmalıdır" dedi ve partide bir reformun gerekli olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

Yunanistan seçimlerinde ipi göğüsleyemeyen Alexis Çipras partisinden istifa ettiAlexis Çipras

 

SEÇİMLERDE YÜZDE 17,84 OY ALDI

Yunanistan'da geçen pazar düzenlenen genel seçimlerden, 4 yıldır başbakanlık görevini yürüten Kiryakos Miçotakis'in liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi yüzde 40,55 oyla zaferle çıktı. Radikal Sol İttifak (SYRIZA) ise yüzde 17,8 oyla 48 milletvekilliği kazanarak ana muhalefet olmayı garantiledi.

 

Yunanistan seçimlerinde ipi göğüsleyemeyen Alexis Çipras partisinden istifa ettiKiryakos Miçotakis

 

SONUÇLARI "BÜYÜK BİR YENİLGİ" OLARAK DEĞERLENDİRMİŞTİ

Çipras seçim sonrası Yunan basınına, seçim sonuçlarını büyük bir yenilgi olarak değerlendirmiş, parti kadrolarında tepeden tırnağa değişim gerektiğini belirterek kendisinin durumunu da parti üyelerinin demokratik süreçte değerlendireceğini açıklamıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Yunanistan Politika Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.