27 Nisan 2024, Cumartesi

Alabora olan teknede kayıp yüksek

Alabora olan teknede kayıp yüksek

Yunanistan açıklarında Libya'dan aldığı 400 kadar düzensiz göçmeni taşıyan tekne alabora oldu. Feci kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükselirken, çok sayıda göçmenin de kayıp olduğu aktarıldı.

 

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında, 400 kadar düzensiz göçmeni taşıyan balıkçı teknesinin alabora olması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi.

 

ÇOK SAYIDA KAYIP VAR

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, Mora Yarımadası'nda Navarin Kalesi açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi, henüz belirlenemeyen nedenle alabora oldu. Uluslararası sularda meydana gelen olayda 78 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda göçmenin de kayıp olduğu ifade edildi.

 

LİBYA'DAN YOLA ÇIKMIŞLAR

Kurtarılan göçmenlerin, Kalamata Limanı'na götürüldüğü ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Libya'dan aldığı düzensiz göçmenleri İtalya'ya ulaştırmak üzere yola çıkan teknede kaç kişinin olduğu henüz bilinmiyor. Göçmenlerin Suriye, Filistin, Afganistan ve Pakistan uyruklu oldukları ifade edildi.

 

 

YUNAN CUMHURBAŞKANI BÖLGEYE GİDİYOR

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu da kurtarılan göçmenlere destek olmak için Kalamata'ya gidecek. Öte yandan Girit Adası açıklarında da bu sabah 80 düzensiz göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Yunanistan İtalya Libya Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.