28 Nisan 2024, Pazar

Ağıralioğlu'ndan istifa açıklaması:

Ağıralioğlu'ndan istifa açıklaması:

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 'İstifa zorunlu hale geldi. Parti yetkililerine yük haline geldim. Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz kazanmaktansa, doğruluktan kaybetmeyi seçtim. Çocuklarımızın katillerinden medet ummayacağız. İYİ Parti ile siyasi birlikteliğimi nihayete erdiriyorum. Siyasete devam edeceğim' dedi.

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, " Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz kazanmaktansa, doğruluktan kaybetmeyi seçtim. İYİ Parti'yle siyasi birlikteliğimi nihayete erdiriyorum. Siyasete devam edeceğim" dedi.

 

Yavuz Ağıralioğlu, istifasının ardından basın toplantısı düzenledi.

 

Ağıralioğlu, "Bugün benim için zor bir gün. Siyasi bir mesuliyeti konuştum her zaman. Süreçlerle ilgili itirazlarım oldu. Geçen hafta irademizi beyan ettim. Şehit ailelerinden dua, kandilden beddua aldım. Dualar şerefimdir" dedi.

 

Ağıralioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün benim için zor bir gün. Siyasi bir mesuliyeti konuştum her zaman. Süreçlerle ilgili itirazlarım oldu. Geçen hafta irademizi beyan ettim. Şehit ailelerinden dua, kandilden Pensilvanya'dan beddua aldım. Dualar şerefim, beddualar mücadelemdir benim.

 

Geçen haftaki basın toplantısındaki itirazlarım, benim siyasi olarak millete verdiğim sözlerdi. Ben milletimin beni bildiği, sevdiği yerde beni bulsunlar diye kalbimi bu hatta hizaladım.

 

Siyasi mücadelem içinde partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı. İstifam böyle bir duyguyu barındırıyor. Cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım, partimin oldu bitti ile karşı karşıya bırakılıp, emeklerin 3 5 günde heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Adaylığa da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu. Erdemli ve zorunlu olan kısmı şurasıdır, açıklamalarımla partimin mutabık kaldığı siyasi zemini gölgeler haline geldim.

 

"SİYASETE DEVAM EDECEĞİM"

İtirazlarıma, partimin rencide edilmesine, emeklerinin 3-5 günlük süreçte heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Milletvekilliği adaylığına da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu.

 

Zorunlu hale geldi istifa. Parti yetkililerine yük haline geldim. Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz kazanmaktansa, doğruluktan kaybetmeyi seçtim. İYİ Parti'yle siyasi birlikteliğimi nihayete erdiriyorum. Siyasete devam edeceğim.

 

Bize dayatılan, bu dayatmanın akabinde memleketin en müstesna makamlarının şantaja maruz kaldığı gerçeğinin beni mecbur ettiği kararı verdim.

 

İyi Parti ile olan siyasi beraberliğimi nihayete erdiriyorum. Nihayete erdirdiğim şey, İyi Parti'nin kırmızı çizgisi olarak bildiğim şeyler. Kem söz etmem, arkadaşlarımdır. Haklarını ihlal etmem ama onlara kudret dilerim.

 

Ben köprüyü geçmek için bir yanlışa dayı diyecek adam değilim. Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz, ölçüsüz kazanmaktansa; mertlikle kaybetmeyi yeğleyen siyasi dili önceledim.

 

"GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİNİ BASINDAN ÖĞRENDİM"

Görev değişikliklerinden sonra aldığım tutumlar ortadadır. 3-4 kere görev değişikliğine maruz kaldım, bazılarının haberini basından öğrendim. Ben basından görev değişikliğimi öğrendiğim iki seferde, kendimi çok değersiz hissettim.

 

Genel Başkandan pazartesi günü randevu istedim. Böyle bir hassasiyet taşıyordum. Nihayetinde yol beraberliğimiz oldu. Görevleri yaparken de milletimizi utandırmadığımı, partililere yük olmadığımı düşünüyorum. Hiçbir mevkide ne milletimin ne partideki arkadaşlarımın utancı olmadım. Elimden geldiği kadar her şeyin en iyisini yapmaya çalıştım.

 

"ÇOCUKLARIMIZIN KATİLLERİNDEN BİR ŞEY UMMAYACAĞIZ"

Mücadelede edeceğiz ama yenmek için devlet millet düşmanlarına tevessül etmeyeceğiz. Çocuklarımızın katillerinden bir şey ummayacağız. Devletini uluslararası organizasyonlara şikayet etmeye kodlanmış FETÖ benzeri organizasyonların tazyiklerine maruz kalacak bütün boşlukları kapatacağız. Benim için zorunlu bir erdem olan istifa mekanizmasını bu şekilde ifade etmek zorundayım. Ben de onlara yük olmadığım için istifa ediyorum. Siyasi değerlendirmelerim olacaktır.

 

'KILIÇDAROĞLU ALEVİ OLDUĞU İÇİN KARŞI ÇIKMIYORUM"

Kim diyorsa ki Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'na Alevi, HDP'ye de Kürt olduğu için karşı çıkıyor, namussuzdur.

 

Bana başka partilerden ne teklif oldu ne de bir istişare. Seçim sonuçlarından sonra yeni zeminler, yeni yolları daha sağlıklı düşünürüz.

 

Hakkı hakkıma karışmış, benden yana hakkının olduğunu düşünen herkese hakkım helaldir. Alın terlerimiz birbirine karıştı. Kıymetli hayaller kurduk, emekler verdik. Omuz omuza olduğum ve her birini çok sevdiğim İyi Parti ailesine, gösterdikleri sevgiye sonsuz teşekkür ediyorum. Onların hayallerine sadakat göstermek Türk milletine borcumuzdur. Ama siyaset sıkıştığı zamanlarda yol ayrımına bizi getiren şey, sözümüzle daha önce kendimizi bağladıklarımızıdır. Saygısızlık saymasınlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.