28 Nisan 2024, Pazar

Ada yok oldu!

Ada yok oldu!

ABD'nin Pasifik Okyanusu'ndaki küçük ada grubu Papahānaumokuākea'da bu ay eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı.Beşinci kategorideki kasırga olan Walaka'nın vurduğu adalardan biri, haritadan silindi. CNN International, adanın önce ve sonra çekilmiş uydu görüntülerini sayfalarına taşıdı. Söz konusu ada, Hawaii'nin yaklaşık 1000 kilometre kuzeybatısında.

Bugün ise, Pasifik Okyanusu üzerinde saatteki hızı 290 kilometreye ulaşan süper Tayfun Yutu, felakete yol açtı.Süper tayfun ABD adaları Saipan ve Tinian'a çarptı, uçakları bu hale getirdi.Beşinci kategorideki süper tayfun, Kuzey Mariana Adaları bölgesini sarsıyor.Tayfun birçok binaya hasar verdi, bazı yerler neredeyse tamamen yıkıldı.Yetkililer, bir binanın çökmesi nedeniyle bir kadının öldüğünü bildiriyor.Reuters ve AP ajansları, felaket bölgesinden çok sayıda fotoğrafı dünyaya geçti.Binaları yerinden oynatan tayfun...Son yarım yüzyıldaki en şiddetli tayfunun Saipan ve Tinian'ı haftalarca elektriksiz bırakması bekleniyor.Kuzey Mariana Adaları yetkilileri, acil yardım talebinde bulundu.Facebook'tan canlı video yayını yapan Tinian Belediye Başkanı Joey Patrick San Nicolas, "Sakin olun, yardımlar yolda. Dükkanlar kapalı, restoranlar enkaza dönüştü" dedi.Süper tayfunun uzaydan çekilen görüntüsü, tüm dünyayı ürküttü

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

ABD Papahānaumokuākea kasırga haritadan sildi dünya haberleri

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.