27 Nisan 2024, Cumartesi

ABD`ye bir uyarı da Moody`s`ten geldi

ABD`ye bir uyarı da Moody`s`ten geldi

Dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch`in ABD`nin notunu indirebileceği sinyalini vermesi ardından bugün bir uyarı da Moody`s`ten geldi. Moody`s tarafından yapılan açıklamada, "Federal hükümetin kapalı kalmaya devam etmesinin ABD ekonomisi üzerinde geniş negatif etkisi olur" denildi.

Moody's, ABD'de federal hükümetin kapalı kalmasının uzun sürmesi halinde bunun ABD ekonomisi üzerinde geniş negatif etkisi olacağını açıkladı.

Federal hükümetin kapalı kalmasının, ABD borçlanma tavanı konusunda müzakereleri karmaşıklaştıracağını savunan Moody's, kapalılığın uzun sürmesinin bölgesel yönetimler, tüketici odaklı şirketler ve tüketici destekli menkul kıymetler üzerinde negatif etkiler yapacağını belirtti.

Moody's ayrıca, bu durumun savunma hizmetleri için sözleşmeli yüklenicileri, tahvil ihraçlarını da etkileyeceğini vurguladı.

Fitch de dün yaptığı açıklamada ABD'nin borç tavanının, hükümetin kapanmasından daha önemli olduğunu duyurmuş ve "ABD'nin borç tavanı bir sorun olursa 'AAA' notunun uygun olup olmadığını sorgulamalıyız." uyarısında bulunmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

ABD uyarı Moody

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.