27 Nisan 2024, Cumartesi

ABD'den son dakika hamlesi! 600 asker indi...

ABD'den son dakika hamlesi! 600 asker indi...

Tahliye sürecine destek gerekçesiyle Pentagon tarafından yollanan 600 asker, Suriye'deki 18 üsse dağılacak. Fırat'ın doğusundaki Harab Işk ve Sırrin üsleri, ana tahliye merkezi olarak kullanılacak.

ABD'nin çekilme sürecine  destek gerekçesiyle gönderdiği ek 600 civarı asker, Suriye'ye ulaştı. 
Suriye'deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 600 civarı ABD  askeri, dün Fırat Nehri'nin doğusundaki Harab Işk ve Sırrin hava üslerine ulaştı.
Askerlerin gruplar halinde üslere dağılacağı, tahliyenin başlaması  durumunda Harab Işk ve Sırrin'in ana tahliye merkezleri olarak kullanılacağı  öğrenildi.
Haseke ilinin kuzeydoğusundaki Rümeylan ve kuzeyindeki Tel Beyder'deki  üsler ise ağır malzemelerin hava yolu tahliyesi için kullanılacak.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçen perşembe Suriye'de çekilme  sürecine destek olmak üzere ülkeye ek asker gönderildiğini bildirmişti. Konuyla  ilgili AA muhabirine açıklama yapan ve ismini açıklamayan bir savunma yetkilisi,  operasyonların güvenliği gerekçesiyle gönderilen ek asker sayısını ve askerlerin  konumlarına ilişkin detay vermekten kaçınmıştı.
ABD Başkanı Trump, 19 ve 20 Aralık 2018’deki mesajlarında, Suriye'de  bulunmalarının tek gerekçesi olan DEAŞ’la mücadeleyi tamamladıklarını ilan  etmişti. Amerikan güçlerinin eve dönme zamanının geldiğini vurgulayan Trump,  sonraki günlerde ABD güvenlik bürokrasisinin telkinleri sonucu “yavaş ve güvenli  çekilme" mesajı vermişti. Trump, güvenli bölge fikrini ortaya atarken ABD’li  yetkililer Türkiye’den terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik operasyon yapmayacağı  yönünde güvence istemişti. Türkiye, teröristlerin korunması talebine karşı  çıkmış, güvenli bölge fikrini ise desteklemişti.
ABD'nin Suriye'de müttefiki YPG/PKK işgalindeki alanda 18 üssü ve 2  bin civarı personeli bulunuyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

ABD son dakika hamle 600 asker Suriye'deki 18 üsse dağılacak

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.