29 Mart 2024, Cuma

26 ilde yapılan son seçim anketi!

26 ilde yapılan son seçim anketi!

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken anket şirketleri de yaptıkları çalışmaların sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor.

Son olarak 25 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında 26 ilde yapılan araştırmada AK Parti'nin oy oranı yüzde 38.8, CHP'nin oy oranı ise yüzde 23.2 olarak belirlendi. HDP'nin 10.3'lük kesimin desteğini aldığı araştırmada İYİ Parti'nin oy oranı 8.9, MHP'nin ise 7.4 oldu.

 

Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidiyor. Partiler milletvekili listelerini belirlemek için yoğun bir mesai harcarken anket şirketleri de sahanın nabzını tutmak için yaptığı araştırmaların sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor.

 

AK PARTİ'DEKİ YÜKSELİŞ DİKKAT ÇEKTİ

Son olarak Asal Araştırma 25 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında 26 ilde yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını yayınladı. Anket çalışması sırasında vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 38.8'i tercihini AK Parti'den yana kullanacağını ifade etti. Ana muhalefet partisi CHP'nin yüzde 23.2'lik kesimin desteğini aldığı araştırmadaHDP'nin 10.3, MHP ise 7.4 olarak belirlendi.

 

SONUÇ AKŞENER'İ ÜZECEK

Ankette en dikkat çeken sonuç ise geçtiğimiz aylarda yapılan anketlerde yüzde 18'leri gören İYİ Parti'deki düşüş oldu. Akşener'in 6'lı Masa'dan kalkması ve sonrasında hiçbir şey olmamış gibi geri dönmesiyle başlayan çalkantılı süreç bu anlamda partinin oy oranını ciddi anlamda etkilemiş gibi görünüyor. Asal Araştırma'nın anketinde İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 8.9 olarak ölçüldü.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Meral Akşener İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.