29 Mart 2024, Cuma

Barajı'nın doluluk oranı artınca tesisler su altında kaldı

Barajı'nın doluluk oranı artınca tesisler su altında kaldı

Sivas Kılıçkaya Barajı'nın doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı, mesire alanı ve sosyal tesisler su altında kaldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşan Kılıçkaya Barajı'nın etrafında bulunan mesire alanı ve sosyal tesisler su altında kaldı. Aylar önce kuraklık alarmı veren barajın doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması nedeniyle taşkın riskine karşı tahliye kapakları da 31 Mayıs'ta açılmıştı.

 

Sivas'ta mart ayına kadar su azlığı nedeni ile kuraklık alarmı veren Kılıçkaya Barajı'nda son aylarda görülen yağışlar durumu tersine çevirdi. Suşehri ilçesinde yağışların etkisiyle yüzde 100 doluluğa ulaşan Kılıçkaya Barajı'nın kenarındaki piknik alanı ve sosyal tesisleri su bastı.

 

SOSYAL TESİSİ SU BASTI

Kılıçkaya Barajı Hidroelektrik Santrali'ne ait 64 kilometrelik baraj havzasında su seviyesinin yükselmesinin ardından Suşehri Belediyesi'ne ait sosyal tesisteki çocuk oyun alanları, piknik masaları, kameriyeler, büfe ve restoran bölmeleri su içinde kaldı. İlçede yaşayanlar, yağışlardan dolayı memnun olduklarını belirtti.

 

"SU BOLLUĞU YAŞIYORUZ"

Bölgede amatör balıkçılık yapan Osman Gültekin, "3-4 ay öncesine kadar su bulunmayan barajda yağışların etkisiyle her yer suyla kaplandı. Halen de yağışlar devam ediyor. Çok şükür bu sene su bolluğu yaşıyoruz" dedi. Doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması nedeniyle taşkın riskine karşı barajın tahliye kapakları da 31 Mayıs'ta açılmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Suşehri Sivas Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.