28 Mart 2024, Perşembe

Tarihi Kapalı Çarşı’daki Dev Proje Tamamlandı

Tarihi Kapalı Çarşı’daki Dev Proje Tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi, 9 Milyon TL’lik yatırımla Tarihi Kapalı Çarşı’nın düzensiz cephesini baştan sona yeniledi. 70 işyeri ve 9 kapısını kapsayan çalışmalar tarihi dokuyu ortaya çıkarırken, esnaf ve vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanıyor.

Sûk-i Maraş 9 Milyonluk Yatırımla Yenilendi…
 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin dev projelerinden Tarihi Kapalı Çarşı cephe yenileme çalışmaları tamamlandı. Daha önce düzensiz bir görüntünün hakim olduğu çarşının cephesi, toplamda 9 Milyon TL’lik yatırımla tarihi dokuya uygun olarak baştan sona yenilendi. Ulu Camii ve İş Bankası arasında bulunan 70 işyeri ve 9 girişi kapsayan projenin son hali esnaf ve vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanıyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan projeye ilişkin yapılan açıklamada, “Şehrimizin tarihi adası içinde yer alan Tarihi Kapalı Çarşı’mızda 9 Milyon TL yatırımla cephe yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 500 yıl önceye tarihlendirilen Sûk-i Maraş artık düzenli bir görüntüye, kadim mimarisine uygun bir cepheye kavuştu. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerine yer verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Tarihi Kapalı Çarşı’daki Dev Proje Tamamlandı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulu Camii

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.