26 Nisan 2024, Cuma

Son seçimleri bilen ORC, Yeni Seçim Anketini Yayınladı! Millet İttifakı, 8.1 puan önde çıktı

Son seçimleri bilen ORC, Yeni Seçim Anketini Yayınladı! Millet İttifakı, 8.1 puan önde çıktı

2018 yılındaki seçimleri doğru tahmin etmesiyle bilinen ORC Araştırma Şirketi, Haziran ayı anketine ilişkin sonuçlarını paylaştı. Ankette Cumhur İttifakı partileri AK Parti, MHP ve BBP'nin toplam oyu 36.3 olurken, Millet İttifakı'nı oluşturan partiler CHP ve İYİ Parti'nin toplam oyu ise 44.4 oldu. İki ittifak arasındaki fark da 8.1 olarak kaydedildi.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte anket şirketleri tarafından gerçekleştirilen anketlere daha fazla ilgi gösteriliyor. 2018 yılındaki seçimleri doğru tahmin etmesiyle bilinen ORC Araştırma tarafından yapılan Haziran ayı anketinin sonuçları paylaşıldı.

 

MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

Ankette Cumhur İttifakı partileri Ak Parti, MHP ve BBP'nin toplam oyu 36.3 olurken, Millet İttifakı'nı oluşturan partiler CHP ve İYİ Parti'nin toplam oyu ise 44.4 oldu. İki ittifak arasındaki fark da 8.1 şeklinde kayıtlara geçti.

 

 

BİRİNCİ SIRADA AK PARTİ VAR

Parti bazında ilk sırayı yüzde 27.7 ile AK Parti aldı. AK Parti'yi yüzde 23.8 ile CHP, yüzde 20.6 ile İYİ Parti, yüzde 7.5 ile HDP, yüzde 7.1 ile MHP takip etti.

 

GELECEK, DEVA'YI GEÇTİ

ORC'nin anketinde bir diğer dikkat çeken detay ise Davutoğlu'nun Gelecek ve Babacan'ın DEVA partileri arasında oldu. 2.1 oranında oy alan Gelecek Partisi, yüzde 1.9 alan DEVA'yı geride bıraktı.

DİĞER PARTİLERİN OY ORANLARI

Ankette diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde sıralandı:

Saadet Partisi: 1.7

Türkiye Değişim Partisi: 1.7

Büyük Türkiye Partisi: 1.6

Büyük Birlik Partisi: 1.5

Memleket Partisi: 1.1

Yeniden Refah Partisi: 0.8

İttifaklar bazında:

Cumhur İttifakı: 36.3

Millet İttifakı: 44.4

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Son seçimleri bilen ORC Yeni Seçim Anketini Yayınladı! Millet İttifakı 8.1 puan önde çıktı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.