28 Mart 2024, Perşembe

1 yıl boyunca gözetlediği ortaya çıktı

1 yıl boyunca gözetlediği ortaya çıktı

Google Play'de yer alan uygulamanın kullanıcıları 1 yıl boyunca gözetlediği ortaya çıktı

Google Play Store uygulama mağazasında yer alan 'iRecorder Screen Recorder' adlı uygulamanın, kullanıcılarını 1 yıl boyunca gözetlediği ortaya çıktı.

 

Eylül 2021'de yayınlanan Android telefonlar için ekran kaydedici görevi gören 'iRecorder Screen Recorder' adlı uygulamanın, aldığı güncellemeler sonucunda 'kötü niyetli' bir uygulamaya dönüştüğü ve kullanıcılarının seslerini kaydederek depoladığı fark edildi.

 

15 DAKİKADA BİR VERİ AKTARIMI

ArsTechnica'nın haberine göre başta zararsız görünen uygulama, ağustos ayında gelen güncellemeyle birlikte her 15 dakikada bir, birer dakikalık ses kaydetmeye ve bu kayıtları uygulama geliştiricisinin sunucusuna göndermeye başladı.

 

Uygulamanın geldiği 'kötü niyetli' son hali, 'ESET' adlı antivirüs firmasının araştırmacısı Lukas Stefanko ortaya çıkardı. Stefanko'ya göre uygulama, mağazadan kaldırılmadan önce 50 bin indirilmeye ulaşmıştı. Araştırmalarını blogunda yayınlayan Stefanko ayrıca okuyucularını 'sonradan amaç değiştiren uygulamalara' karşı da uyardı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Google Play Store Teknoloji Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.