27 Nisan 2024, Cumartesi

Çanakkale'de mülteci botu battı! 7'si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti

Çanakkale'de mülteci botu battı! 7'si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot battı. Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgeye sevk edildiği olayda 7'si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti. Bölgede kayıpları bulmak için çalışmalar sürüyor.


Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun batması sonucu bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Olay sonrası bazı göçmenler kurtarılırken Çanakkale Valisi İlhami Aktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada arama çalışmaları ve can kayıplarıyla ilgili bilgi verdi.

 

 

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA: MAALESEF 2 BEBEK DE VEFAT VAR

Aktaş, konuyla ilgili ilk açıklamasında "Sayıyı tam netleştiremedik. Şu an sağ kurtarılanlar ve cesetler var. Lastik bot olduğunu değerlendiriyoruz. Düzensiz göçmenleri taşıyordu. Burası kullanılan bir güzergah değil. 4 kişi sağ kurtarıldı, tercüman aracılığıyla sayıyı belirlemeye çalışıyoruz. Maalesef 2 bebek de vefat var. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor." dedi.

 

 

"İLK BELİRLEMELERE GÖRE 8 ÖLÜ VAR"

Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürerken çalışmalara, Kıyı Emniyeti, AFAD, Jandarma ve AKUT da destek veriyor. Bölgede bulunan Vali Aktaş'tan yeni bir açıklama geldi. Botun gece saatlerinde battığını, ihbarın ise sabah yapıldığını belirten Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

 

"İhbarı alır almaz da tüm unsurlar bölgeye intikal etti. Helikopter, uçak, Sahil Güvenlik'in, Kıyı Emniyeti ve diğer kurumların unsurları bölgeye sevk edildi. 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş. 2 kişiyi de Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Hatta birisini bizim olduğumuz tekneye aldık. Kurtarılanları hastaneye sevk ettik. İlk belirlemelere göre 8 ölü var. Botta kaç kişinin olduğuyla ilgili sağlıklı bilgi yok. Bununla ilgili netleştirme çalışmalarımız devam ediyor."

 

 

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Olayla ilgili yapılan arama çalışmalarında can kaybının 22'ye çıktığı ve hayatını kaybedenlerin 7'sinin çocuk olduğu belirtildi. Vali Aktaş, botta kaç kişinin bulunduğuyla ilgili sağlıklı bilgi olmadığını belirterek "Kayıp sayısını belirlemeye çalışıyoruz. Sağ kurtulanlarla görüşülüyor. Biraz çelişkili bilgiler var." dedi.

 

 

ÇOK SAYIDA AMBULANS BEKLETİLİYOR

Denizde yapılan arama çalışmaları sonucu cansız bedenine ulaşılan düzensiz göçmenlerin cansız bedeni, Sağlık Sıhhiye Botu ile Kabatepe Limanı'na getirildi.

 

Düzensiz göçmenlerin cenazeleri, burada bekleyen ambulanslarla il merkezindeki hastanelerin morguna kaldırıldı. Kabatepe Limanı'nda da çok sayıda ambulans ve ekipler hazır bekletiliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çanakkale'de mülteci botu battı!

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.