27 Nisan 2024, Cumartesi

Ümitcan Uygun, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Ümitcan Uygun, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Son Dakika! Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Son dakika! Ümitcan Uygun'la geçirdiği gece sonrası evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu davasında karar çıktı. Uygun, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Esra Hankulu (25) Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki evinde, 5 Ağustos'ta ölü bulunmuştu. Hankulu'nun yanındaki arkadaşları Dilan C. ile Furkan G., olay gecesi, kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in ölümüyle ilgili soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun'un da geceyi evde geçirdiğini söylemişti.

 

 

''KASTEN ÖLDÜRMEK'' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Bunun üzerine Ümitcan Uygun, Dilan C. ve Furkan G., Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Uygun, 'kasten öldürme' suçundan çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklanmış; diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

KÜNT KAFA TRAVMASI SONRA İÇ KANAMADAN ÖLMÜŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,dosyadaki tüm delilleri detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan rapor da soruşturma dosyasına girdi. Raporda, Esra Hankulu'nun künt kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Bu rapor ile dosyada eksik kalmadığı ve iddianame düzenleneceği öğrenildi.

"DOĞRU ER YA AD GEÇ ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Mahkemede son savunmasını yapan Uygun, "Doğru bir tanedir ve er ya da geç ortaya çıkacaktır. Ben kimseyi öldürmedim, beraatımı talep ediyorum" dedi.

 

10 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, Uygun'a 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Kararda takdir indirimi uygulanmadı. Hükümle beraber sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi. Tutuksuz sanıklar Furkan Gürgil ve Dilan Civelek'e ise 'suç delillerini karartma' suçundan 1'er ay 6'şar gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Son Dakika! Ümitcan Uygun Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.