26 Nisan 2024, Cuma

Kuru yük gemisinde yangın çıktı!

Kuru yük gemisinde yangın çıktı!

Son dakika: Sinop açıklarında 17 personelin bulunduğu kuru yük gemisinde yangın çıktı! Kaptanın hayatını kaybettiği değerlendiriliyor

 

Son dakika: Sinop açıklarında Malta bayraklı kuru yük gemisinde yangın çıktı. Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik ekiplerince müdahale edilen yangında, 17 personelin 16'sı kurtarıldı. Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Gemi kaptanının hayatını kaybettiği değerlendirilmektedir." denildi.

Sinop'un Bozburun mevkisi açıklarında bir kuru yük gemisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik ekiplerince müdahale edildi.

 

16 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Gemi mürettebatından 16 kişi balıkçı teknelerinin de yardımıyla Sinop Limanı'na getirildi. Yaralanan ve dumandan etkilenen 3'ü ağır 16 kişi hastaneye kaldırıldı. Gemi kaptanının ise kayıp olduğu öğrenildi.

VALİ: 16 PERSONELİ KURTARDIK

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop'un 7 mil açıklarında "Meta" isimli Malta bandıralı gemide büyük bir yangın çıktığını söyledi. Gemide 17 personel olduğunu dile getiren Karaömeroğlu, "16'sını kurtardık. Gemiden en son kurtardığımız 3 kişi de bir balıkçı teknesi ile iskelemize varmak üzere. Sağlık tedbirlerimizi aldık. Gemide kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor." dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Sinop Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:"20 Aralık 2022 tarihinde saat 20.30 sıralarında Sinop'ta denizin 3 mil açıklarında Malta bayraklı BATA isimli yük gemisinde yangın meydana geldiği bilgisi alınmıştır.

 

"GEMİ KAPTANININ HAYATINI KAYBETTİĞİ DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR"

Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına bağlı helikopter Sinop 72'nci Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Sinop Liman Başkanlığı koordinesinde balıkçı gemileri ile birlikte yangına müdahale edilmiştir. Gemi'de 17 mürettebat olduğu bilgisi alınmış olup olaya ilk müdahale eden ekipler tarafından 1 ağır, 3 hafif olmak üzere 13 mürettebat kurtarılmıştır. Gemi Kaptanının hayatını kaybettiği değerlendirilmektedir. Yangın geminin kamaralar bölümünde halen devam etmekte olup, geriye kalan 3 mürettebatı kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir"

"KAPTANIN DENİZE ATLAMIŞ OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Kurtarma çalışmalarına destek veren balıkçılardan Ömer Canik ise yangının büyük ihtimalle geminin arka kısmından çıktığını belirterek, "Personelden birinin bacağının dizinden aşağısı kopmuştu. Çok zor durumdalardı. Arkadaşımız tehlikeleri göze alarak gemiye atladı. Ayağı kopan arkadaşa yardımcı olduk. Vinçle aldık. Merdivenden inecek durumu yoktu." diye konuştu.

Kaptanın kaybolduğunu öğrendiklerini aktaran Canik, "Denize atlamış olduğu söyleniyor. Gemi içten içe yanmaya devam ediyordu. Ara ara yangın fazlalaşıyordu. Rüzgar nedeniyle sağa sola gidiyor. Mürettebat gemide kalsaydı dumandan zehirleneceklerdi." ifadesini kullandı.

 

PERSONELİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan gemi personelinin bir kısmının kimlikleri belirlendi. Kurtarma çalışmalarından sonra Sinop'taki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Çoğu Mısır uyruklu personelden 13'ünün isimleri şu şekilde:

 

Hüsam Sabit (Kaptan), Rida Ferhat (33), Muhammed Osman (39), Ante Hamidi (36), Vahid Muhammed (36), İmad Harraz (45), Ussame Elbi (41), Eşref Muhammed (44), Halit Imamı (33), Hamid Hassan (50), İlam Abdal ile Ukrayna uyruklu Alexander Krostov (35) ve Gürcistan uyruklu Davud Bratasvili (38).

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sinop 3. Sayfa Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.