26 Nisan 2024, Cuma

Çavuşoğlu, Rusya- Ukrayna meselesinde "Anlaşmaya yakınlar" dedi,

Çavuşoğlu, Rusya- Ukrayna meselesinde

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelerin Türkiye'nin de tavrıyla ivme kazandığını belirten Çavuşoğlu'nun "Türk beklenendir, diğer coğrafyalara bu etkimizi götürmeye devam edeceğiz" sözleri alkış aldı.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden müzakerelerle ilgili ortaya koyduğu tavır tüm dünyanın takdirini toplayan Türkiye, iki ülke arasında kalıcı barış sağlanması için de önemli çaba gösteriyor. Geçtiğimiz haftalarda Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları'nın Antalya'ya bir araya geldiği toplantıya başkanlık eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yine Antalya'da partisinin danışma kurulu toplantısında iki ülke arasındaki meseleye ilişkin önemli bilgiler verdi.

 

 

"TEMEL KONULARDA ANLAŞMAYA YAKINLAR"

İki tarafın da anlaşma konusunda önemli bir ivme yakaladığını belirten Çavuşoğlu, "Bu krizin başından beri ilkeli bir tutum benimsedik. Rusya ile bir çok alanda yakın ilişkilerimiz var ancak bu ilişkiler hakkı hukuku savunmamıza engel değil. Savaşın sona erdirilmesi için büyük çaba içindeyiz. Rusya'nın saldırısını dünyayla birlikte biz de eleştirdik. Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne destek verdik. Önce insani sonra kalıcı ateşkes için çalışıyoruz. Biz dürüst bir arabuluculuk ve kolaylaştırıcı bir rol oynuyoruz.Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın, bir ivme yakalandı" diye konuştu.

 

"DİPLOMASİ KONUSUNDA MERKEZ NOKTADAYIZ"

Türkiye'nin diplomasi konusunda merkez konumda olduğunu belirten Çavuşoğlu, "15 binden fazla vatandaşımızı sağ salim ülkemize getirdik. Diplomasi konusunda merkez konumundayız. Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Biz her zaman oyunu da kuruyoruz oyunu da bozuyoruz. Rusya ve Ukrayna bize güveniyorsa ilkeli tavrımızdan dolayıdır. Türk beklenendir, diğer coğrafyalarda da bu anlayışımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çavuşoğlu Rusya- Ukrayna meselesinde "Anlaşmaya yakınlar" dedi ardından kullandığı sözler alkış aldı: Türk beklenendir

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.