19 Mart 2024, Salı

Emniyet tarih verip duyurdu! Eski kimlikle artık o işlem yapamayacaklar

Emniyet tarih verip duyurdu! Eski kimlikle artık o işlem yapamayacaklar

Türkiye'den Gürcistan'a gidecek Türk vatandaşlarının 1 Eylül 2019 tarihi itibarıyla eski kimlik kartlarıyla işlem yapamayacakları bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye  Cumhuriyeti ile Gürcistan arasında yapılan anlaşma ve protokol ile ilgili genelge  kapsamında iki ülke vatandaşlarının bu ülkelere yapacakları seyahatlerde kimlik  kartlarıyla giriş ve çıkış yapabilmelerine ilişkin hususların belirlendiği  hatırlatıldı.
Belirlenen hususlar arasında, karşılıklı seyahatlerde kullanılacak  kimlik kartlarının Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına  uygun makinada okunabilir olması gerektiğinin bulunduğu, Türk vatandaşlarının  ICAO standartlarına uygun makinada okunabilir kimlik kartları kullanmaya  başlayana kadar mevcut tek dilli kimlik kartının kullanılabileceğinin yer aldığı  ifade edildi.
Artvin Sarp Sınır Kapısı'ndan geçişlerde eski kimlik kartlarının  kullanılmasından kaynaklı güvenlik zafiyeti oluştuğu ve yasa dışı yollardan yurt  dışına çıkış yapmaya çalışan kişilerin buraya yöneldiği belirtilen açıklamada, 1  Eylül 2019 tarihi itibarıyla Türkiye'den Gürcistan'a gidecek Türk vatandaşlarının  eski kimlik kartlarıyla işlem yapamayacakları kaydedildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Türkiye Gürcistan gidecek Türk vatandaşları 1 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Eski kimlikle işlem yapılmayacak gündem

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.