29 Mart 2024, Cuma

İngiltere, nükleer savaş başlığı stoğunu yüzde 40 artıracak

İngiltere, nükleer savaş başlığı stoğunu yüzde 40 artıracak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'nin küresel ortamda güvenliğini sağlamak için ülkenin nükleer savaş başlığı stoğunu yüzde 40 oranında artıracağını duyurdu.

İngiltere, nükleer savaş başlığı sayısını arttırmaya hazırlanıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, İngiltere'nin yeni teknolojik tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, daha riskli bir hale gelen küresel ortamda ülkenin güvenliğini sağlamak için nükleer savaş başlığı stoğunu yüzde 40 oranında artıracağını duyurdu.

 

“Nükleer caydırıcılık gerekli”

 

Bazı ülkelerin nükleer cephaneliklerini önemli ölçüde artırdığını ve çeşitlendirdiğini belirten Johnson, küresel rekabetin arttığını ve bunun stratejik istikrar için tehdit oluşturduğunu ifade etti. Johnson, İngiltere'nin güvenlik ve savunma incelemesinde, nükleer silahlı devletlerden ve devlet destekli nükleer terörizmden kaynaklanan risklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, İngiltere ve müttefiklerinin güvenliğinin garanti altına alınması için nükleer caydırıcılığının gerekli olduğunu söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İngiltere nükleer savaş başlığı stoğunu yüzde 40 artıracak

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.