29 Mart 2024, Cuma

Merakı, sudan elektrik üreten cihaz yaptırdı

Merakı, sudan elektrik üreten cihaz yaptırdı

Malatya’da yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz’ın teknolojiye olan özel merakı, sudan elektrik üreten cihaz yapmasını sağladı. Cihaz için patent başvurusunda bulunan Yılmaz, kurumdan gelecek güzel haberi bekliyor.

Battalgazi ilçesine bağlı Hacı Abdi Mahallesi'nde yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz, küçük yaşlardan beri teknolojiye olan merakı ile yıllar önce gerçekleştirmeyi düşündüğü elektrik üretimi için kolları sıvadı. Su ile elektrik üretmek için kendi tasarladığı buluşunu 3 yıl gibi bir süre zarfında hayata geçiren Yılmaz, tasarladığı cihaz için patent başvurusunda bulundu.

Teknolojiye küçüklüğünden beri merakının bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu tür şeylere merakım var. Daha önce de akarsularda elektrik üretim denemelerini yapmıştım. Akarsularda elektrik üretiminin kesin çözüm olmadığını düşündüm. Herkesin işine yarayabilecek her yerde olabilecek bir sistem düşündüm. Bu aklıma geldi ve bu cihazı tasarladım” dedi.

 

Yılmaz, “Tamamen kendi kafamda tasarlayarak yaptım. Yapımı 3 yıl sürdü ve maliyeti ise metal fiyatına göre değişiyor. Kapasitesi büyüdükçe elektrik de o oranda büyük olacak” diye konuştu.

 

Hasan Eryılmaz - Hatice Yetmena

Haber Videosu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Merakı sudan elektrik üreten cihaz yaptırdı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.