28 Nisan 2024, Pazar

Vedat Ali Dalokay, TCR Italy’de şampiyona liderliğini sürdürüyor!

Vedat Ali Dalokay, TCR Italy’de şampiyona liderliğini sürdürüyor!

Bitci Racing Team AMS’nin yetenekli pilotu Vedat Ali Dalokay, Mugello’daki 3. ayak yarışlarında elde ettiği bir birincilik ve bir ikinciliğin ardından en yakın rakibiyle puan farkını 47’ye çıkardı.


 

İtalyan Otomobil Federasyonu ACI tarafından düzenlenen TCR Italy’nin üçüncü ayak yarışları ünlü Mugello Pistinde koşuldu. Cuma günü yapılan test seanslarının ilkinde en iyi dördüncü dereceyi elde eden Dalokay, takım mühendisi ve mekanik ekip ile çalışarak ikinci seansta üçüncü en iyi dereceye yükseldi. Başarılı pilot, sürelerini geliştirmeye devam ederek sıralama seanslarında kendi grubunda en iyi ikinci dereceyi elde ederken, kaydettiği gelişimle ilgileri üzerine topladı.

 

9 farklı milletten 41 sporcunun aynı anda pistte olduğu yarışlarda yer alan Vedat Ali Dalokay, cumartesi günü koşulan ilk yarışta iyi bir start aldı ve rakiplerini geride bırakarak liderliğe yerleşti. Elde ettiği bu zafer sayesinde dört yarışlık birincilik serisi yakalayan Dalokay, bir kez daha marşımızı dinletti.

 

Pazar sabahı koşulan ikinci yarışta elde ettiği ikincilik ile önemli puanlar toplamaya devam eden başarılı sporcu, kendi grubundaki otomobillerin dışında bir üst kategoride mücadele eden bazı rakiplerini de geride bırakan sürelerinin yanı sıra altı yarışta arka arkaya elde ettiği ve kendisini podyumun en üst basamaklarında tutan dereceleri ile sezonun sürpriz ismi olarak değerlendiriliyor.

“Bu sezonki şampiyonada oldukça iddialıyız”

 

Renkli hafta sonunda binlerce kişi tarafından yerinde izlenen, TV ve online kanallar üzerinden ise on binlerce kişiye ulaşan görüntüler tam anlamıyla yürek hoplattı.

 

Takım Direktörü İbrahim Okyay, yaptığı açıklamada, “Vedat'ın yurt dışında iki sezondur gösterdiği gelişimden ve elde ettiği derecelerden memnunuz. Bu başarılarının özellikle İtalya Otomobil Sporları Federasyonu tarafından da sık sık dile getirilmesi ise Türk otomobil sporu adına bizleri mutlu ediyor. Bu sezonki şampiyonada oldukça iddialıyız ve bunu korumak için tüm takım olarak özveriyle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Otokoç ana sponsorluğunda yarışan Bitci Racing Team AMS pilotu Vedat Ali Dalokay’ın diğer sponsorları Fly-Inn, Sonia, Jenerator İletişim, EvBodrum, Burla Tarım ve Old Faithful Geyser’dir.

 

Şampiyona Takvimi

TCR Italy

 

22-23 Nisan 2023 - Imola / İtalya

6-7 Mayıs 2023 - Misano / İtalya

8-9 Temmuz 2023 - Mugello / İtalya

16-17 Eylül 2023 - Monza / İtalya

14-15 Ekim 2023 - Vallelunga / İtalya

28-29 Ekim 2023 - Imola / İtalya

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Bitci Racing Team AMS TCR Italy’de şampiyona liderliğini sürdürüyor! Vedat Ali Dalokay

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.