27 Nisan 2024, Cumartesi

Zonguldak’ta ikinci bir heyelan

Zonguldak’ta ikinci bir heyelan

Zonguldak’ta heyelan sonrası kurtarma çalışması yapan ekipler ikinci bir heyelan nedeniyle göçük altında kaldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Zonguldak’ta meydana gelen heyelan nedeniyle bir evin çöktüğünü, göçük altında kalan iki kişiyi kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan nedeniyle 21 personelin göçük altında kaldığını açıkladı.

 

AFAD’dan yapılan açıklamada, “9 Aralık saat 20:00 sıralarında, Asma mahallesi Tulumbaüstü sokakta bulunan iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüştür. Göçük altında kalan iki vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına süratle başlanmış olup, çalışmalarda AFAD, jandarma, madenci, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri görev almaktadır. Arama kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır. Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Yaralı personelimize Allah’tan acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

 

AFAD, bölgede arama-kurtarma çalışmalarına devam edildiğini ve Ankara, Sakarya, İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerinden 78 arama-kurtarma personeli ve 19 aracın çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Zonguldak heyelan AFAD haberler gündem

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.