28 Nisan 2024, Pazar

Yüzlerce kasa bulundu!

Yüzlerce kasa bulundu!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem binlerce canımızı yitirmemize neden oldu. 10 ilde yıkılan evlerdeki ziynet eşyaları, para ve kasalar ise fırsatçıların hedefi oldu. Bu noktada güvenlik güçlerine başvuran depremzedelerin beyanları ve buluntular karşılaştırılacak, uygun bulunanlara eşyaları teslim edilecek. 1 yıl içinde teslim alınmayan ziynet eşyaları ise hazineye devredilecek.

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki büyük deprem sonrası 10 ilimizde büyük yıkım yaşandı. Binlerce binanın yıkılması sonrasında ise akıllara fırsatçılara karşı enkazlardaki ziynet eşyası, para ve kasaların nasıl korunacağı sorusu geldi.

EKİPLER BULDUKÇA GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM EDİYOR

Pek çok bölgede polis ve jandarma enkazların başında nöbet tutsa da deprem bölgesinde bu 12 gün boyunca birçok hırsızlık vakası yaşandı. Şahıslar kısa sürede yakalanıp tutuklanırken, arama-kurtarma ekipleri de depremzedelerin evlerinde sakladıkları para ve ziynet eşyalarını buldukça bunları güvenlik güçlerine teslim ediyor.

BEYAN VE BULUNTULAR KARŞILAŞTIRILIYOR

Ziynetlerinin enkaz altında kaldığını belirterek polise başvuran depremzedelere, beyanları doğrultusunda bulunan ziynetler karşılaştırılıp teslim ediliyor. Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre polis, ziynetlerin enkaz altında kaldığını belirterek başvuranların beyanlarını ve buluntuları karşılaştırıyor. Bu noktadaki değerlendirmelerin ardından depremzedelere teslimat yapılıyor.

 

Yüzlerce kasa bulundu! Enkazdan çıkarılan ziynet eşyaları ne olacak? İşte cevabı

 

1 SENE İÇİNDE ALINMASI GEREKİYOR

Enkaz altından çıkarılan bilezik, küpe, değerli takılar ise 1 sene içinde sahipleri tarafından alınmazsa hazineye devrediliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Deprem Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.