19 Nisan 2024, Cuma

Yeşil pasaport uyarısı: İptal olabilir

Yeşil pasaport uyarısı: İptal olabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünya ülkeleri tarafından belirlenen pasaport miktarının aşılması nedeniyle bütün yeşil pasaportların hususi pasaporta dönebileceğini söyledi.

İstanbul Bakırköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda gerçekleştirilen seçim toplantısına katılan İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, yeşil pasaportların durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

 

Dünya ülkelerinin yeşil pasaportla ilgili tahsis ettiği bir kota olduğunu belirten Soylu, bu miktarın aşılması nedeniyle yeşil pasaportların hususi pasaportlara çevrilebileceğini söyledi.

 

Soylu'nun açıklamasından ilgili kısım şöyle oldu:

 

"Yeşil pasaport Türkiye'nin dış dünyayla münasebetlerinde, özellikle ihracat alanında, diplomatik ziyaretlerde, kurumların ziyaretlerinde elimizi çok güçlendiren bir süreçtir ve bu yeşil pasaportun da belli bir miktarı var. Yani dünyanın bize tahsis ettiği belli bir miktar var. Biz bu miktarı aşmak üzereyiz, yani aştık da diyebiliriz aslında.

 

"SÜREKLİ TENKİT EDİLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığımız sürekli olarak bu konuda tenkit edilmektedir, 'bunu aşıyorsunuz' diye. Allah muhafaza şöyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz, bütün yeşil pasaportlar hususi pasaportlara dönebilir."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dışişleri Bakanlığı İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.