29 Nisan 2024, Pazartesi

Yer bırakmadılar! Onlara özel...

Yer bırakmadılar! Onlara özel...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Nevruz Bayramı tatili nedeniyle Palandöken'e gelen İranlı gençler, gönüllerince eğleniyor. Türkiye'ye karayolu ile otobüs veya özel otomobilleri ile gelen İranlı turistler, Palandöken'deki otelleri doldurdu.

Kar kalınlığının 80 santimi bulduğu Palandöken'de baharın gelişini kutlayan İranlı gençler, gündüz kayak ve snowboard yapıyor.Bazıları gece kayağı olanağından yararlanırken, bazıları da otellerin diskolarında sabahın ilk ışıklarına kadar eğleniyor.Türkiye'nin yaz ve kış turizm cenneti olduğunu belirten İranlı tur rehberi Mesut Mahmutpur, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da buradayız. Çok güzel kar var. 21 Mart, bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilir.Nevruz Bayramı tatili nedeniyle ülkemize yakın olan Erzurum'u tercih etmemizin en büyük nedeni burada kendimizi ev sahibi gibi görüyoruz. Örfümüz, adetlerimiz bir olduğu için yabancılık çekmiyoruz. Muhteşem bir tatil yaşıyoruz" diye konuştu.2011 Universiad Kış Oyunları, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) ve birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Palandöken'in büyük tanıtım yaptığını ifade eden bölgede bulunan bir otelin Genel Müdürü Ali Güney, "Otelimizde 100'e yakın İranlı misafirimiz var. Ama otele girişleri devam ediyor.İranlılar Nevruz tatillerini Erzurum'da geçiriyor. Yaklaşık 80 santim karın bulunduğu pistler muhteşem. Hedefimiz Nisan'ın 15'ine kadar Palandöken'de kayak sezonunu sürdürmek" dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Palandöken nevruz bayram tatil İranlı gençler eğlence

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.