28 Mart 2024, Perşembe

Yeni sınır kapısı açılıyor

Yeni sınır kapısı açılıyor

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Türkiye ile arasında bu hafta içerisinde yeni bir sınır kapısının açılacağını duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından yapılan açıklamada, çalışmaları 1 yıldır devam eden IKBY ve Türkiye arasındaki yeni sınır kapısının bu hafta içerisinde açılacağı bildirildi. Açıklamada, yeni sınır kapısının Soran Bağımsız İdaresi'ne bağlı Mergasur ilçesinde yer alan Shirwan Mazin kasabasının yakınlarında olduğu belirtildi.

 

ULUSLARARASI SINIR KAPISI OLACAK

Türkiye ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasında açılacak olan Zeyit Sınır Kapısı'nın uluslararası bir sınır kapısı olacağı vurgulandı.

 

RESMİ TÖRENLE AÇILACAK

Soran Bağımsız İdaresi Başkanı Helgurd Şeyh Necip, Zeyit Sınır Kapısı'nın açılışının 2 ülke yetkililerinin katılacağı resmi bir törenle yapılacağını ifade ederek sınır kapısının ilk etapta turistler için, daha sonra da ticaret amaçlı açılacağını duyurdu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Türkiye Irak Yerel Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.