28 Nisan 2024, Pazar

Türkiye'de başka yerde yok

Türkiye'de başka yerde yok

Erzurum'da, Kayağın İpek Yolu Destinasyon Yönetim Organizasyonunca gerçekleştirilen 5. Uluslararası Emrah Özbey Buz Tırmanış Festivali başladı.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP)  İdaresinin destekleriyle Uzundere ilçesinde düzenlenen 5. Uluslararası Emrah  Özbey Buz Tırmanış Festivali'ne, Rusya, Fransa, İtalya, İspanya, Azerbaycan başta  olmak üzere 10 ülkeden 128 dağcı ve ekstrem sporcusu katıldı.Üniversite öğrencilerinin de yer aldığı festivale katılan sporcular,  ilçedeki dağlık alanlarda yer alan vadilerdeki şelalelerin donmasıyla oluşan ve  uzunluğu 22, 110, 120 ve 130 metre olan buz sarkıtlarının yer aldığı 4 farklı  rotada tırmanış yaptı. Tırmanış yapan sporcular zirveye ulaşmak için yoğun çaba  sarf etti.Dağcıların özellikle ilçenin Cevizli köyündeki bir şelalelerin  donmasıyla oluşan buz sarkıtlarına tırmanması renkli görüntüler oluşturdu.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Erzurum 5. Uluslararası Emrah Özbey Buz Tırmanış Festivali başladı.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.