27 Nisan 2024, Cumartesi

Tüm dikkatler oraya çevrildi! Türkiye'de ilk kez...

Tüm dikkatler oraya çevrildi! Türkiye'de ilk kez...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) akademisyen ve öğrencileri, dağ eteğinde kar üzerine arazi sanatı uygulamasıyla (land art) Türk bayrağı yaptı.

AİÇÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü tarafından arazi sanatı  uygulaması kapsamında, merkeze bağlı Çukurçayır köyünde çalışma yapıldı.

Araştırma görevlisi Naci Edi öncülüğünde köye gelen 15 öğrenci ve  akademisyenler, karla kaplı tepenin yamacına 1 metrelik kar örtüsünü aşarak  ulaştı.Erken saatlerde çalışmaya başlayan ekip, kara işleyecekleri Türk  bayrağının kent merkezinden görülebilmesi için uygun yeri belirledi. Sıfırın  altında 10 derece sıcaklıkta çalışan ekip, ölçüleri aldıktan sonra ay ve yıldızı  kar üzerine çizdi.Ekip, 8 saatlik zorlu çalışmayla, toz boya kullanarak 30 metre  uzunluğunda, 45 metre genişliğindeki Türk bayrağını tamamladı. Çalışma,  görenlerin beğenisini topladı.Edi, gazetecilere, kentin birçok yerinden görülen tepede  kar üzerine  Türk bayrağı yaptıklarını söyledi.Türkiye'de daha önce buzda arazi sanatının uygulandığını anlatan Edi,  "Sanırım Türkiye'de kar üzerinde ilk defa böyle bir çalışma olacak. Umarım bundan  sonra geleneksel hale gelir. Bugünlerde birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu  anlamda 'İlk çalışmamız bayrağımız, milli sembolümüz olsun' dedik." ifadelerini  kullandı.Uygulama öncesinde bayrağın tasarımı, yer seçimi gibi konularda ön  çalışma yaptıklarını belirten Edi, "Ardından tasarım ve çizimi yaptık. Doğanın  dengesini bozmamak adına toz boya kullandık. Bayrağa dalga vermeye de çalıştık.  Doğa şartları bizi oldukça zorladı." dedi.Edi, ulusal ve uluslararası çapta karda resim çalışmalarına ilişkin  şenlik düzenlenebileceğini de kaydetti.

Resim İş Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Songül Bayram ise projede  bulunmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, "Bundan sonraki projelerde de yer  almak isterim. Bayağı bir efor sarf ettik." diye konuştu.

Öğrencilerden Onur Aday da hava koşulları nedeniyle bazı aksaklıklar  yaşadıklarını anlatarak, "Zaman zaman ayaklarımız da üşüdü ama gurur verici bir  proje." dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi dağ eteği kar üzerine Türk bayrağı yaptı.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.