27 Nisan 2024, Cumartesi

Tek formül üzerinde duruluyor

Tek formül üzerinde duruluyor

En düşük memur maaşı 22 bin TL olunca, diğer kamu görevlilerine ne kadar zam yapılacak? Tek formül üzerinde duruluyor

En düşük memur maaşının net 22 bin liraya çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin temmuz ayında Meclis'ten geçmesi için çalışmalar sürüyor. Bu noktada gözler, diğer memurların maaş artışlarına çevrildi. Buna göre maaş artışının, kademeli bir biçimde ücretler arasındaki farkın dikkate alınarak yapılması bekleniyor. Memura oransal zamla birlikte seyyanen zam yapılması formülü üzerinde duruluyor.

 

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak" açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Temmuz ayında kararın TBMM'den geçmesi planlanırken masadaki formülde, memura oransal zam ile birlikte seyyanen zam yapılması bulunuyor.

 

"KIDEMİ DİKKATE ALARAK BİR ARTIŞ YAPILMASI PLANLANIYOR"

Memur maaşlarına yapılacak artışa ilişkin TRT Haber'e konuşan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Kamu görevlilerinin en fazla merak ettiği husus diğer kamu çalışanlarına bu artışın hangi şekillerde yansıtılacağı. Temel beklenti kademeli bir biçimde ücretler arasındaki farkı da dikkate alarak kişinin unvanını, kıdemini dikkate alarak maaşlar arasındaki farklılığı dikkate alan bir artış yapılması bekleniyor." dedi.

 

"ORANSAL ZAM ÜZERİNE ZEYYANEN ZAM"

Buna göre masadaki formüllerden biri, öncelikle maaşlara oransal bir zam yapıp üzerine seyyanen zam verilmesi. Bunun dışında da masada yine çeşitli formüller mevcut. Net olan şey ise, kamu çalışanlarının temmuz ayındaki maaşlarında bir artış yaşanacağı.

 

GÖZLER 5 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK ENFLASYONDA

Memurlar her ayın 15'inde maaşlarını alırken, bordroların açıklanma süreleri dikkate alındığında zam oranının 5-6 Temmuz tarihlerinde belirlenmesi gerekiyor. 5 Temmuz'da TÜİK enflasyon verisini açıklayacak ve toplu sözleşmeye göre alınacak zam da o gün netleşecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Memur zammı Zam Ekonomi Haberler memur emekli maaş

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.