27 Nisan 2024, Cumartesi

TAG Otoyolu gün içerisinde ulaşıma açılacak

TAG Otoyolu gün içerisinde ulaşıma açılacak

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) atık su arıtma tesisindeki setlerin taşması ile Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'na (TAG) akan çamur yığınları, ekiplerin yoğun çabasıyla temizleniyor. Gaziantep Valisi Davut Gül, çalışmaların yüzde 80 oranında tamamlandığını ve gün içerisinde otoyolun trafiğe açılacağını söyledi. Öte yandan Vali Gül, atık su birikintilerinin yer yer 3 metreyi bulduğunu da aktardı.


Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atık su arıtma tesisindeki bazı pompalarda arıza yaşandı, setler taştı. Setlerin taşması sonucu TAG Otoyolu'na akan çamur yığınları, 2 kilometrelik alanını kapladı. Bu nedenle otoyol, çift yönlü ulaşıma kapatıldı. Otoyolda temizlik çalışması başlatırken, araçlar alternatif yollara yönlendirildi.

 

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAYI YERİNDEN TAKİP ETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek ve Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım da bölgeye giderek tahliye ve temizleme çalışmalarını yerinde takip etti.

"ATIK SU BİRİNTİSİ YER YER 3 METREYİ BULDU"

Gaziantep Valisi Gül, TAG Otoyolu'ndaki çalışmaların gün boyu devam edeceğini açıkladı. Vali Gül, atık su birikintilerinin yer yer 3 metreyi bulduğunu belirterek, 1 TIR'ın çamura saplandığını, bir otomobil sürücüsünün kaza yapması sonucu ise 4 kişinin yaralandığını söyledi. Tüm kurum ve kuruluşların ortaklaşa çalıştığını ifade eden Vali Gül, şöyle konuştu:

 

"Şu anda hemen hemen atık su çalışmalarının yüzde 80-90'ı tamamlandı. Başta Organize Sanayi Bölgesi'nin kendi ekibi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve buna benzer tüm kurumlar, geceden itibaren koordine içerisinde çalışıyor. AFAD, jandarma ve emniyet de kendi alanlarında çalışıyor. Burada herhangi bir araç kalmadı. Yaklaşık 500 metre ötede çamurun akışkanlığından dolayı bir otomobil kaza yapmıştı. 4 kişi çok hafif şekilde yaralanmıştı. Bunun dışında bir sıkıntı yok. Bugün de 3-5 saat içinde, en geç akşam üzeri yolun temizlenerek, buranın normale döneceğini tahmin ediyoruz."

 

"ISIYA DUYARLI DRONLARLA ATIK SULAR KONTROL EDİLİYOR"

Öte yandan bölgedeki çalışmalar devam ederken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri otoyoldaki atık su birikintilerini altında kalan insan olma riskine karşı ısıya duyarlı dronlar ile kontrollerini sürdürüyor.

 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise yolun kapanmasına sebep olan atıklardan numune almak için, bölgeye ekiplerin sevk edildiği aktarıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Gaziantep Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi HABERLER GÜNDEM

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.