27 Nisan 2024, Cumartesi

Sosyal medya bu iddiaları konuşuyor! "Akli dengesi yerinde değil"

Sosyal medya bu iddiaları konuşuyor!

2020'den beri Putin’in Parkinson hastası olduğu söylentileri dolanıyordu. Kremlin'in reddettiği bu iddialar, TikTok'ta bir hemşirenin yayınladığı videonun ardından oldukça dikkat çekti. Şimdilerde sosyal medya bu iddiayı konuşuyor.

Sosyal medyada "musclesandnursing" ismiyle paylaşım yapan bir sosyal medya kullanıcısının iddiası dikkatleri üzerine çekti.Vladimir Putin'in sağlığı hakkında açıklamalar yapan sosyal medya kullanıcısı Rusya Cumhurbaşkanının Parkinson hastası olduğuna inandığını açıklayınca TikTok'ta büyük ilgi topladı. Popüler kullanıcı ve sağlık uzmanı tarafından yayınlanan video, iki milyondan fazla kez izlendi.

Hemşire, Putin'in başka biriyle el sıkışmak için uzanırken sağ bacağına takılıyormuş gibi göründüğü bir video yayınladı. Sosyal medya kullanıcısı, "Ben hemşireyim. Teşhis koyamıyorum ama Parkinson ve felç belirtileri gördüğümde bunun ne olduğunu biliyorum. Parkinson, bunama belirtilerindendir. Demansı olan insanlar demanslarını örtmekte çok iyiler. Ama sonunda, gizleyemeyecekleri bir noktaya geliyor. Yaptıklarına bakılırsa, Vladimir Putin'in akli dengesi pek yerinde değil." diye açıkladı.

 

PARKİNSON MU?

 

Parkinson hastalığı hareketi sınırlar ve beyin hücrelerini etkiler. Vücudun bir tarafını diğerinden daha fazla etkiler. Mayo Clinic'e göre tipik semptomlar arasında titreme; yavaş hareket; sert kaslar; bozulmuş duruş ve denge; göz kırpma ve gülümseme dahil otomatik hareketlerin kaybı; konuşma değişiklikleri; ve yazmada değişiklikler veya zorluklar vardır. Hastalık her 500 kişiden birini etkiler ve beynin bir bölümündeki sinir hücrelerinin kaybından kaynaklanır. Parkinson hastalığının tedavisi yoktur ancak bazı tedaviler ana semptomları hafifletebilir.

Sosyal medyada daha öncesinde Putin'in sağılık sorunlarına dair iddialar gündeme gelmişti. Sosyal medyada daha öncesinde Putin'in sağılık sorunlarına dair iddialar gündeme gelmişti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov o sırada iddiaları yalanladı: “Bu kesinlikle saçmalık. Başkanla ilgili her şey yolunda.” dedi.

 

Araştırmacılar, Putin'in olağandışı hareketlerinin Parkinson'un bir işareti olmadığını, ancak KGB ajanı olarak eğitildiği yılların uğursuz bir kalıntısı olduğunu iddia ettiler.KGB, Sovyetler Birliği'nin ana güvenlik teşkilatıydı ve Putin, bildirilene göre 16 yıl boyunca bu ekipte görev yaptı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sosyal medya bu iddiaları konuşuyor! "Akli dengesi yerinde değil"

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.