27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Dakika: Kayseri'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son Dakika: Kayseri'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar verdiği Kayseri'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İncesu ilçesinde yaşanan sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrası Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Asrın felaketinin ardından binlerce artçı sarsıntı meydana gelirken, bu kez Kayseri sallandı.

 

KAYSERİ 4.4 İLE SALLANDI

Kayseri'nin İncesu ilçesinde saat 18.16'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 7 kilometre olarak açıkladı.

 

ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Sarsıntı vatandaşlarda paniğe neden olurken, depremde şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yaşanmadığı bildirildi.

 

VALİ YARDIMCISI'NDAN AÇIKLAMA

Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, deprem sonrası yaptığı paylaşımda "28.02.2023 tarih, saat 18:16'da merkez üssü İncesu ilçemiz olarak belirlenen 4.4 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmemekte olup, birimlerimizle irtibatlarımız devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

 

KAYSERİ'DE 433 BİNA AĞIR HASARLI

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kayseri Valiliği, kentte 433 ağır hasarlı yapı olduğunu duyurdu. Valilik açıklamasında, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce toplam 13 bin 840 başvurudan 4 bin 239 adet yapının hasar tespit çalışması yapılmış olup, 2 bin 151 hasarsız, bin 633 az hasarlı, 22 orta hasarlı ve 433 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Kayseri genelinde ağır hasarlı 7 cami minaresi ilgili belediyeler tarafından yıktırıldı" ifadeleri kullanıldı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kayseri Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.