26 Nisan 2024, Cuma

Son cinsel ilişki kölesi kadın, 92 yaşında vefat etti

Son cinsel ilişki kölesi kadın, 92 yaşında vefat etti

Tayvan'da kadınların refahı için çalışan bir sivil toplum kuruluşu, 2. Dünya Savaşı'nda Japon imparatorluk askerleri tarafından "Cinsel ilişki kölesi olarak kullanıldığı belirtilen" kadınlardan sonuncusunun, 92 yaşında hayata veda ettiğini duyurdu.

Tayvan'da kadınların refahı için çalışan Taipei Kadınlara Yardım Vakfı, 22 Mayıs'ta yaptığı basın açıklamasında, 2. Dünya Savaşı'nda Japon imparatorluk askerleri tarafından "Cinsel ilişki kölesi (Comfort Women) olduğu belirtilen" ve bu kadınların sonuncusu olduğuna inandıkları 92 yaşındaki kadının, 10 Mayıs'ta yaşamını yitirdiğini duyurdu.

 

JAPON HÜKÜMETİNDEN TAZMİNAT VE ÖZÜR TALEP EDİLİYOR

Vakıf açıklamasında "Kadınlara Yardım Vakfı, Tayvan'ın müfredatının, Ulusal Tarih Müzesi'nin ve tarih kitaplarının Tayvan'daki "comfort women" (cinsel ilişki köleleri) hakkındaki tarihsel gerçeği kaydetmesi gerektiğini savunmaya devam edecek böylece bu tarih, bir kişinin ölümü nedeniyle yok olmayacak. Ayrıca savaş altında kadınlara yönelik cinsel şiddetin zararlarını, kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet şiddetinin zararları hakkında eğitim vermeye ve duyurmaya devam edeceğiz, ayrıca Japon hükümetinden kadın ve ailesinin üyelerinden özür dilemesini ve tazminat vermesini talep etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

200 BİN KADIN OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Taipei Kadınlara Yardım Vakfı, toplamda 200 bin oldukları iddia edilen bu kadınlardan 2 bininin Tayvanlı olduğunu, 1992 yılında yaşayan 59 tanesini tespit ettiklerini açıklamıştı. Tayvan'ın güneydeki Tainan şehrinde 2018'de savaş sırasında zorla cinsel ilişki kölesi yapılan kadınlar için bir anıt dikilmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Tayvan Japon Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.