28 Nisan 2024, Pazar

Servetinin kontrolünü 37 yaşındaki oğluna bıraktı

Servetinin kontrolünü 37 yaşındaki oğluna bıraktı

Dünyaca ünlü milyarder ve finans spekülatörü George Soros, 25 milyar dolarlık servetinin kontrolünü oğlu Alexander Soros'a devretti. Yaşanan gelişmeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Alexander, babasından daha politik olduğunu söylerken, sol eğilimli ABD'li siyasi adaylara bağış yapmaya devam etmeyi planladığını söyledi.

 

ABD'li ünlü milyarder ve finans spekülatörü George Soros, 25 milyar dolarlık servetinin kontrolünü 37 yaşındaki oğlu Alexander Soros'a devretti.

 

SOROS: OĞLUM BUNU HAKEDİYOR

92 yaşındaki finansçı Soros daha önce Açık Toplum Vakıflarının (OSF) 5 çocuğundan biri tarafından devralınmasını istemediğini söylemişti. Ancak vakfının ve 25 milyar dolarlık servetinin başına, 37 yaşındaki oğlu Alexander Soros'u geçiren George Soros, oğlunun bunu hak ettiğini söyledi.

 

BABASINDAN DAHA POLİTİK OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Wall Street Journal'a röportaj veren Alexander, babasından "daha politik" olduğunu ve sol eğilimli ABD'li siyasi adaylara bağış yapmaya devam etmeyi planladığını söyledi. Alexander, "Paranın siyasette olmamasını ne kadar çok istesem de, diğer taraf bunu yaptığı sürece, biz de yapmak zorunda kalacağız" dedi.

 

DÜNYA ÇAPINDA YILLIK 1,5 MİLYAR DOLARLIK FON SAĞLIYOR

Röpartajda, Açık Toplum Vakıfları önceliklerini genişleteceklerini söyleyen Alexander,oy verme ve kürtaj haklarının yanı sıra cinsiyet eşitliğini de içerecek şekilde genişletileceğini ifade etti. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Soros'un sahibi olduğu Açık Toplum Vakıfları (OSF) , dünya çapında yıllık 1,5 milyar dolarlık fon sağlıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

George Soros Dünya Ekonomi Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.