27 Nisan 2024, Cumartesi

Sel ve heyelan nedeniyle hayatın felç olduğu Karadeniz'de 13 il için yeni uyarı

Sel ve heyelan nedeniyle hayatın felç olduğu Karadeniz'de 13 il için yeni uyarı

Karadeniz Bölgesi'nde 2 gündür etkili olan sağanak, birçok ilde cadde, sokak ve yolları sular altında bıraktı. Ev ve iş yerlerinin su bastığı bazı bölgelerde vatandaşlar helikopterlerle tahliye edildi. AFAD; Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak için yeni uyarı geçti.

Ordu, Bartın, Zonguldak... Karadeniz'de etkili olan sağanak yağışın en çok vurduğu bu illerde hayat felç oldu. Birçok bölgede derelerin taşması ve heyelan sonucu ev ve işyerleri kullanılamaz hale geldi. Sağanakla mücadele sürerken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), 13 il için yeni uyarı geldi.

 

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

AFAD kuvvetli yağışlara yönelik uyarıda bulundu. Orta Karadeniz'de yağışların saat 16.00'ya, Doğu Karadeniz'de ise gece yarısına kadar etkili olacağı bildirildi.

 

Turuncu kodla uyarılan iller:

  • Artvin
  • Bartın
  • Bolu
  • Düzce
  • Giresun
  • Kastamonu
  • Karabük
  • Ordu
  • Rize
  • Samsun
  • Sinop
  • Trabzon
  • Zonguldak

 

 

YEREL OLARAK KUVVETLİ YAĞIŞ GEÇİŞLERİ

Başkanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "Batı Karadeniz bölgesinde görülen aşırı yağışlar bölgenin büyük bölümünde etkisini kaybetmiştir. Yağışların, yüksek kesimlerde hafif ve orta kuvvette devam edeceği; Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop çevrelerinde bu akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli geçişler olacağı tahmin edilmektedir.

 

Sel ve heyelan nedeniyle hayat felç oldu! Karadeniz'de 7 kent için yeni uyarı varBartın'da kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı taştı

 

DOĞU KARADENİZ'DE SALI AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

Orta Karadeniz bölgesinde (Sinop, Samsun ve Ordu) görülen şiddetli yağışların bugün öğleden sonra saat 16.00'dan itibaren etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Doğu Karadeniz bölgesinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) görülen kuvvetli yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren gece yarısına kadar tekrar kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Yağışların, gece yarısından itibaren etkisini kaybederek salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

 

Sel ve heyelan nedeniyle hayat felç olduğu Karadeniz'de 13 il için yeni uyarı varDüzce'de sular altında kalan sanayi sitesinin esnafı, araç ve malzemeleri tahliye edildi

 

2 BİN 515 İHBAR YAPILDI

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz. Dünden bu yana Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle toplamda 2 bin 515 ihbar yapıldı.

 

Sel ve heyelan nedeniyle hayat felç olduğu Karadeniz'de 13 il için yeni uyarı varZonguldak'ta selin deprem etkisi yapmasıyla yollar zarar gördü

 

MAHSUR KALAN 23 KİŞİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

Çalışmalara destek vermek üzere bölgeye 449 arama kurtarma, 25 dalgıç olmak üzere toplam 4 bin 328 personel, 2 helikopter ve 439 iş makinesi görevlendirildi. Yağışlar sonrası mahsur kalan 23 kişi helikopterler ile, 570 kişi de bot ve iş makineleri ile kurtarıldı."

 

 

TURUNCU KOD NEDİR?

Turuncu kodda hava durumu tehlikelidir; tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Karadeniz Sel ve heyelan nedeniyle hayatın felç olduğu Karadeniz'de 13 il için yeni uyarı AFAD

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.