19 Mayıs 2024, Pazar

 Şahsiyet Dizisi Nerede Çekiliyor?

 Şahsiyet Dizisi Nerede Çekiliyor?

Doğuş Grubu’nun online yayın platformu Puhu TV’de yayın hayatına  başlayan Şahsiyet dizisi, adından söz ettirmeye devam ediyor. Başrollerinde; Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger ve Şebnem Bozoklu’nun yer aldığı; Necip Memili, Fırat Topkorur, İbrahim Selim ve Müjde Ar gibi başarılı oyuncuları da kadrosunda bulunduran dizinin yönetmenliğini Onur Saylak yapıyor. Görüntü yönetmenliğinde ödüllü isim Feza Çaldıran’ın yer aldığı projenin senaryosunu Hakan Günday yazıyor. “Şahsiyet dizisi nerede çekiliyor?” sorusu ise izleyicilerin merakını cezbediyor.

Bir apartmanda birden çok daire kullanılıyor.

Haluk Bilginer’in Alzheimer hastası bir adamı canlandırdığı dizide bir seri katile dönüşümü gözler önüne seriliyor. Art arda cinayetler işlerken katil olarak hedef gösterdiği kişiyi de kendisine ait bir dairede rehin tutan karakter (Agah Beyoğlu), dizide sıklıkla vurgulandığı üzere Beyoğlu’nda oturuyor.

Dizinin çekimleri de gerçekten Beyoğlu’nda yapılıyor. Agah Beyoğlu karakterinin yaşadığı apartman, Beyoğlu’nun Asmalı Mescit Mahallesi’ndeki Jurnal Sokak’ta yer alıyor. Binanın 8 ve 10 numaralı daireleri dizinin ana mekanlarını oluşturuyor. 10 numarada Agah kızı ve torunu ile yaşarken 8 numaralı dairede ise seri katil kimliği ile rehinesini saklıyor.

İstanbul’un nostaljik mekanı Çiçek Pasajı Şahsiyet’te

Agah Beyoğlu’nun dizinin ilk bölümlerinde İstiklal Caddesi’nde görülüyor. Asmalımescit’ten İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyen Agah Bey, Çiçek Pasajı’ndaki tarihi meyhanelerde arkadaşı ile çilingir sofrası kuruyor. Semtin değişen insan popülasyonundan yakınan karakter, soyadını aldığı Beyoğlu’nu terk etmeyeceğinin altını çizerken semtin ikonik mekanlarından Çiçek Pasajı, tüm tarihi ile izleyicilere gülümsüyor. Yan yana birçok meyhanenin yer aldığı pasaj, İstiklal Caddesi’nin en eski eğlence mekanlarını barındırıyor.

Şahsiyet dizisinin çekildiği diğer mekanlar

Dizide İstanbul’un mükemmel manzaraları izleyicilere sunulurken Çamlıca Tepesi, Beykoz korusu ve Riva dizinin sahnelerine ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu’nun Şişhane, Tünel gibi gözde alanlarının sahne geçişlerinde izleyicilere göz kırptığı dizide İstanbul’un seyrine doyuluyor. Dizide Kambura adıyla geçen beldenin görselleri ise Bursa’nın doğal güzellikleriyle meşhur Gölyazı beldesine ait. Agah Bey’in görev yaptığı ve öldüreceği kişilerin dosyalarını topladığı Kambura Adliyesi de Gölyazı’da yer alıyor. 13.000 nüfuslu bir kasaba olarak gösterilen Kambura’nın yeşil doğası ve yarımada görseli dizi boyunca göz kamaştırıyor.

Puhu TV’nin şahsiyet adlı dizisi, hem oyunculukları hem senaryosu hem de mekan seçimindeki özeni ile TV dizilerine karşı dişli bir rakip olduğunun sinyallerini veriyor. Ortalama bir saatlik dizi, ekonomik süresi içinde izleyenlere görsel bir şölen vadediyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.