27 Nisan 2024, Cumartesi

Sahibi ölen çiftlik evinden 'müze' çıktı

Sahibi ölen çiftlik evinden 'müze' çıktı

Manisa'da jandarmanın tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışması kapsamında takip edilen ancak birkaç gün önce yaşamını yitiren kişinin çiftlik evinde çeşitli dönemlere ait toplam bin 528 parça tarihi eser ele geçirildi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, adeta müzeye dönüştürülen bir çiftlik evinde toplam bin 528 parça tarihi eser tespit edildi.Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube  Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik Alaşehir ilçesi Kavaklıdere  Mahallesi'nde çiftçilik yapan 82 yaşındaki Mehmet K.'yi takibe aldı.Alaşehir Çiftlik evine giren jandarma ekipleri, adeta bir müze görünümünde raf,  vitrin ve masalara sıralanan çok sayıda tarihi eserle karşılaştı.Cumhuriyet Başsavcılığının arama kararı kapsamında adrese  giden ekipler, şüphelinin birkaç gün önce yaşamını yitirdiğini tespit etti.Ev ile eklentilerinde yapılan çalışmada tarih öncesi, Helenistik,  Roma, Bizans, İslam ve Osmanlı dönemlerine ait toplam bin 528 parça tarihi eser  bulunduğu belirlendi.Aralarında heykeller, sikkeler, amforalar, vazolar, el yazmaları ve  muhtelif eşyaların da bulunduğu eserler, Manisa Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Soruşturmanın operasyon sonrası genişletildiği belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Manisa çiftlik evi müze

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.