27 Nisan 2024, Cumartesi

Polenin faydaları nelerdir?

Polenin faydaları nelerdir?

Arı poleni çok eski tarihlerden günümüze kadar kullanılan eski bir besin takviyesidir. İçerisinde yararlı 22 aminoasit ve 27 madensel tuz, ferment ve karbonhidrat bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra sodyum, kalsiyum, silisyum, alüminyum ve çinko ile A, B,C,D,E,H ve P vitaminleri de bulunmaktadır. Peki polen nedir? Polenin faydaları nelerdir? İşte cevabı...

Polenin faydaları günümüzde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Arı poleni olarak bilinen polenin, çok eski tarihlerden günümüze kadar uzanan eski bir besin takviyesidir. Geçmiş tarihi zamanlarda polen, performans arttırıcı, güç verici özelliği ile bilinmektedir. Polen içerisinde insan sağlığına yararlı 22 aminoasit ve 27 madensel tuz, ferment ve karbonhidrat barındırmaktadır. Bunun yanı sıra kalsiyum, sodyum alüminyum, silisyum, çinko, alüminyum, ve A,B,C,D,E,H,P vitaminleri de bulunmaktadır. Polen, insan sağlığı açısından çok önemli bir besindir ki, uzmanların yaptığı araştırmalara göre eğer arılar yok olup polen üretimi de biterse, dünya üzerindeki yaşam da yok olacak demektir.  Bunun nedeni yapay polen üretimi olmadığı ve polen elde etmek için arılara ihtiyaç duyulmasıdır. Yapılan araştırmalar sonucunda polenin sağlık üzerinde çok güçlü etkileri vardır. Öncelikli olarak vücuda ciddi derecede direnç kazandırır ve kas yapısını güçlendirir. Cilt sağlığından sindirim sistemine kadar çeşitli faydası bulunmaktadır. Polenin faydaları hakkında sizlere detaylı bilgi vermeden önce, polen nedir?  sorusunun cevabını açıklıyoruz. Peki , polen nedir?  Polenin faydaları nelerdir?
Polen nedir?
Polen çiçeklerde bulunan erkek organ hücresine verilen addır. Yani erkek gametini dişi gametine taşıyan bir yapıdır. Polen bu taşıma sırasında erkek gametini çok iyi koruması gerekir. Arıların çiçeklere konması sonucu üzerlerine yapışan polen tozları, daha sonra arıların başka bir çiçeğin dişi hücresine temas ettiğinde çiftleşme gerçekleşmektedir. Polen tanelerinin boyları  50-100 mm arasındadır. Sıkıştırılmış polen tozu binlerce polen tanesi içerir.
Polenin faydaları nelerdir?
Polenin insan vücuduna sayısız yararı vardır. Vücuda güç kazandırır ve kas yapısını güçlendirerek performansı artırmaya yardımcı olur. Özellikle çocukların büyüme çağında alması gereken vitaminleri karşılamaya yardımcı olur. İçerisinde bulunan aminoasit ve protein bakımından oldukça zengin olan polenin faydaları oldukça çoktur.
Antioksidan özelliği
Polen de bulunan antioksidan özelliği vücudunuzun yenilenmesine ve yaşlanma etkilerini geciktirmeye yardımcı olur. Her gün düzenli polen tüketmeniz tavsiye edilir.
Enerji verir
Polenin içinde bulunan besin serisi çok geniş olduğu için vücuda büyük bir oranda doğal enerji verir. İçerisinde bulunan karbonhidrat, protein ve B vitaminleri sayesinde tüm gün vücudunuz yorgunluğa karşı direnç kazanır.
Cildinizi korur
Arı poleni, ciltte oluşan sedef ve egzama gibi tahrişlerin tedavisinde kullanılır. İçerdiği zengin miktardaki aminoasitler ve vitaminler cildi korur ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
Solunum yolu hastalıklarına yardımcı olur
Polenin yüksek miktarda etkili antioksidan içerdiğini artık hepimiz biliyoruz. Bu özelliği sayesinde insan vücudunun akciğer dokuları üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle astım ataklarını hafifletmeye ve tamamen ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Başlangıç aşamasında astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarını tedavi edebilir.
Alerjileri giderir
Bu konu ile ilgili yapılan araştırmalar da arı poleninin, alerjik hastalıklarını giderdiği ortaya konulmuştur.  İnsanlar üzerinde yapılan deneyde, hastaların Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Arı Poleni Faydaları Sağlık haberleri

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.