27 Nisan 2024, Cumartesi

ÖSYM eski başkanı Ali Demir gözaltına alındı

ÖSYM eski başkanı Ali Demir gözaltına alındı

Ankara Başsavcılığı ÖSYM'ye yönelik FETÖ operasyonunda 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında ÖSYM eski başkanı Ali Demir de bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara merkezli 7 ilde  yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, aralarında eski  ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu 21 şüpheli gözaltına alındı. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma çerçevesinde 34 kişi  hakkında gözaltı kararı verdi.
Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla  Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara merkezli İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir,  Nevşehir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.
Eski ÖSYM Başkanı Demir, Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki  bir tekstil firmasında, diğer 20 kişi farklı adreslerde gözaltına alındı.  Yakalananların 6'sının ÖSYM Başkanlığında, birinin de Milli Eğitim Bakanlığında  bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yaptığı belirtildi.
Gözaltına alınanların 9'unda ByLock tespit edildi.
Yapılan incelemede şüphelilerin bir kısmının ankesörlü telefonlardan  ardışık ve periyodik olarak değişik tarihlerde örgüt yetkilileri tarafından  arandıkları tespit edildi.
Halen firarda olan 13 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ankara Başsavcılığı ÖSYM eski başkanı Ali Demir gözaltına alındı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.