27 Nisan 2024, Cumartesi

Ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını tehlikesi ortaya çıkarken, valilikler de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kritik adımlar atmaya başladı. İstanbul'un ardından Ankara Valiliği de orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül'e kadar yasaklandığını duyurdu.


 

Ankara Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bazı mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla 24 Haziran­ -15 Ekim 2023 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurmuştu.

 

VALİLİK LİSTEYİ YAYIMLADI

Yasakla ilgili Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "ilimiz sınırları içinde ekli listede yer alan milli park, mesire alanları, tabiat parkları hariç olmak üzere ormanlık alanlara girişler 30/09/2023 tarihine kadar 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve 5442 sayılı il idaresi Kanunu'nun 9. ve 66. maddeleri uyarınca yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

19 YERDE GÜN İÇİNDE PİKNİK YAPILABİLECEK

Yasaklı alanlar dışında Ankaralıların gün içinde kontrollü piknik yapacakları milli park, mesire alanları ve tabiat parkları ise şöyle; "Keçiören C Tipi mesire alanı, Kartaltepe Şehit Ormanı, Hacıkadın Şehir Ormanı, Yeşildere B Tipi mesire alanı, Kılıçlar C Tipi mesire alanı, Karakaya C Tipi mesire alanı, Meşelidağ A Tipi mesire alanı, Beynam B Tipi mesire alanı, Hoşebe A Tipi mesire alanı, Soğuksu Milli Parkı, Şahinler Tabiat Parkı, Çamkoru Tabiat Parkı, Aluçdağı Tabiat Parkı, Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, Tekkedağı Tabiat Parkı, Eğriova Tabiat Parkı, Sorgun Tabiat Parkı, Kurtboğazı Barajı ve Mavigöl."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ankara Yaşam Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.